Tre flickor framför varsin laptop

Tjejer och ickebinära mellan 8 och 18 år kan lära sig programmering i Rinkeby i sommar genom projektet Hello Girl!.

Under gratis inspirationspass kommer deltagarna få lära sig att skapa spel och bygga egna hemsidor. Det första tillfället är nu på lördag den 19 juni, därefter hålls pass även den 21 juni samt 21 och 23 juli.

Det är föreningen Hello World!, Rinkeby Folkets Hus, Familjebostäder, Järva i samverkan och Kvinnohistoriska museet som arrangerar träffarna och det behövs varken förkunskaper eller egen dator för att delta. Mer information och länk till anmälan finns på projektets hemsida.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kistafamiljen lånar elcyklar för klimatet

När Ninel Barrios Pizarro såg att Energi- och klimatrådgivningen i region Stockholm sökte testfamiljer till ett projekt med elcyklar nappade hon direkt. – Vi hade varit nyfikna på elcyklar och pratat om att vi skulle försöka åka mindre bil.

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning vinner pris

Enheten för förebyggande föräldraskapsstöd på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har vunnit priset Kvalitetsutmärkelsen 2020 som delas ut av Stockholm stad.

Nu finns möjlighet att få tillfällig bostad i Rinkeby-Kista

Med anledning av de uppgifter som Smittskydd Stockholm publicerade lovar stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M) att korttidsboenden ska erbjudas till dem som behöver i stadsdelen.

Mordförsök i Hjulsta

Flera polispatruller är på plats i Hjulsta efter larm om skottlossning vid niotiden ikväll. En person är allvarligt skadad och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.