En storbildsskärm med publik

Det är fredag kväll, solen skiner och det är fullt i Husby gård. Alla som har samlats är där för att kolla på Sverige som spelar sin andra gruppspelsmatch mot Slovakien i EM.

Det finns en storbildskärm och det bjuds på korv och Coca-Cola. Evenemanget arrangeras av Quaison Foundation som är grundat av Järvabon Robin Quaison. Han representerar just nu Sverige under Europamästerskapet (EM) i fotboll.

I halvtidspausen spelas det upp ett klipp där Quaison uppmanar alla i området till att gemensamt kolla på Sveriges matcher och heja på. Det syntes väldigt tydligt hur mycket hans framgång betyder för Husby, då ett stort jubel utbröt när han blev inbytt i andra halvleken.

Matchen slutade med en 1–0 vinst till Sverige, en straff som Quaison lyckades fixa fram. Det var något som verkligen satte en god ton för den stora publiken.

Zamzam Bouraleh

 

Utomhusvisning på Husby gård
Utomhusvisning på Husby gård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tung förlust för Akropol i semifinalen

Det blev en tung förlust för Akropols herrlag i semifinalen i basketens division 1. Efter en dramatisk avslutning, där det stod lika med endast 40 sekunder kvar, vann Bankeryd till slut med 93-89.

3 x Norman tävlar på Spånga IP

Den sista veckan i september arrangerar löpartidningen ”Spring/Löpning för Alla” tillsammans med ett antal lokala löparklubbar ett banlopp på 5000 meter. Här i Järva är det Rinkeby Run som arrangerar loppet på Spånga IP Söndag den 27 september kl. 15.

Nu åker Doris till USA för att spela basket på college

Akropols basket-tjejer födda 2006 och 2009 kommer sakna sin tränare Doris Ruzima. Men Doris kommer inte ha tid att sakna sina tjejer, för nu åker Doris till USA där hon ska spela basketball på college.

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.