Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Rinkeby United fick en bra start då man rättvist tog ledningen 1-0  efter ett mål av Doudou Jobe i matchens andra minut. Men trots stort bollinnehav och massor av klara målchanser för hemmalaget lyckades man inte utöka sin ledning.

Ängby kvitterade till 1-1 i matchens 72:a minut och tog även ledningen till 2-1 i matchens 85:e minut. Sedan utökade de sin ledning till 3-1 i matchens 87:e minut, vilket också blev slutresultatet.

– Vi ger motståndarna för mycket. Vi måste försöka minimera våra misstag och rätta till det inför kommande matcher och sätta våra målchanser, sade vikarierande lagkaptenen Said Dalel.

– Tung förlust, men det gäller nu att bryta ihop och komma igen till nästa match, sade Aguero.

Nu har lagen i Rinkeby-Kista spelat färdigt första omgången i årets serie i fotbollens Division 4. Där spelar förutom Rinkeby United även Som United (Div 4 Mellersta), Husby FF (Div 4 Norra), Kista SC (Div 4 Norra) och Banjul FC (Div 4 Norra).

Said Ali

Årets serie kommer att vara en enkelserie. Första matchen när serien fortsätter i augusti blir ett derby, Rinkeby United möter Som United.