Polisbil i närbild

Skottlossning ägde rum i Tensta på lördagskvällen, rapporterar Polisen på sin hemsida. Polisen träffade på en skottskadad pojke i tonåren, som fördes till sjukhus i ambulans.

Det var strax före 22 på lördagskvällen som polisen fick uppgifter om skottlossning i Tensta. På plats fick polisen kontakt med en skottskadad ung man, som enligt polisen var vid medvetande och kunde prata. Brottsoffret uppgavs vara vaken och talbar. 

Polisen arbetar nu i området för att få mer information. En förmodad brottsplats är avspärrad i ett grönområde i Tensta.

Ärendet rubricerades inledningsvis som mordförsök alternativt dråp, men ändrades sedan till grov misshandel.

Polisen meddelade på söndagsmorgonen att pojken fortfarande var kvar på sjukhuset.

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Först att få vaccin var de boende på Kista torg 7

De boende på Kista torg 7 var de första som fick vaccin mot covid-19 i Rinkeby-Kista. – Den första omgången vaccinerades den 7 januari och resten fick tisdagen den 11 januari, säger Eva Ingstrand, enhetschef för Kista servicehus och Kista vård och omsorgsboende.

Nobel i Rinkeby blir digitalt och öppet för alla

Det blir inget luciatåg i Rinkeby för årets Nobelpristagare i litteratur. Men niorna från Enbacksskolan har jobbat hela hösten med sin gåva till Louise Glück och nobelveckan kommer att uppmärksammas digitalt.

Vänskap och vernissage på sportlovet i Tensta

Cleo och Safi har hittat varandra under sportlovets modekollo, som anordnats på Tensta konsthall. De har målat och sytt varsin slängkappa i gyllene tyg.  – Det var lätt, bara att sy i en knapp, sade Safi.

Hyresgästförening i Järva har fått förstärkning

– Vill man rädda hyresrätten och allmännyttan, stoppa marknadshyror och hela den här utvecklingen, då måste man agera nu.Ann-Margarethe Livh, tidigare bostadsborgarråd, har valts in i styrelsen för Hyresgästföreningen i Järva.