Polisbil i närbild

Skottlossning ägde rum i Tensta på lördagskvällen, rapporterar Polisen på sin hemsida. Polisen träffade på en skottskadad pojke i tonåren, som fördes till sjukhus i ambulans.

Det var strax före 22 på lördagskvällen som polisen fick uppgifter om skottlossning i Tensta. På plats fick polisen kontakt med en skottskadad ung man, som enligt polisen var vid medvetande och kunde prata. Brottsoffret uppgavs vara vaken och talbar. 

Polisen arbetar nu i området för att få mer information. En förmodad brottsplats är avspärrad i ett grönområde i Tensta.

Ärendet rubricerades inledningsvis som mordförsök alternativt dråp, men ändrades sedan till grov misshandel.

Polisen meddelade på söndagsmorgonen att pojken fortfarande var kvar på sjukhuset.

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En studie som ger en annan och nyanserad bild av Järva

En annan bild av orten framkommer i trygghetsundersökningen Utsatthet och gemenskap i Järva. – Här finns en stark gemenskap och en positiv bild av orten. Av det narrativ som annars presenteras är det lätt att tro att alla vill flytta härifrån, säger Hedvig Wiezell, verksamhetschef på Folkets Husby.

10 roliga grejer att göra på höstlovet i Järva

Höstlovet i orten bjuder på en hel del aktiviteter. Kanske vill du gå på Hackathon, DJ workshop eller halloweenfest? Vi har listat ett urval av gratis aktiviteter för dig som ungdom från Järva.

Tensta träff kan tvingas stänga redan nästa vecka

Nu avgörs framtiden för Tensta träff. Ikväll röstar Kulturförvaltningen om det bidrag som föreningen sökt för 2020 ska beviljas. Men i förslaget inför kvällens möte föreslås en budget på endast 50 procent av de sökta pengarna. Det räcker inte enligt Farida al-Abani som är verksamhetsledare för Tensta träff.  

Taxiförare i gemensam kamp

Engelska och svenska apptaxiförare samlades på Folkets Husby för att utbyta kunskaper.