Polisbil i närbild

Skottlossning ägde rum i Tensta på lördagskvällen, rapporterar Polisen på sin hemsida. Polisen träffade på en skottskadad pojke i tonåren, som fördes till sjukhus i ambulans.

Det var strax före 22 på lördagskvällen som polisen fick uppgifter om skottlossning i Tensta. På plats fick polisen kontakt med en skottskadad ung man, som enligt polisen var vid medvetande och kunde prata. Brottsoffret uppgavs vara vaken och talbar. 

Polisen arbetar nu i området för att få mer information. En förmodad brottsplats är avspärrad i ett grönområde i Tensta.

Ärendet rubricerades inledningsvis som mordförsök alternativt dråp, men ändrades sedan till grov misshandel.

Polisen meddelade på söndagsmorgonen att pojken fortfarande var kvar på sjukhuset.

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Aktionsgruppen Sthlm Mot Hat mobiliserar för trygghet i helgen

Imorgon planeras en hataktion från en grupp partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs. Planen är att åka runt mellan Stockholmsförorter och bränna koraner. Därför planerar aktionsgruppen Sthm mot hat en motaktion för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen.

Digitalt nämndmöte i Spånga-Tensta

Nästa vecka kommer allmänheten kunna följa politikernas möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på länk. Men detsamma gäller inte för Rinkeby-Kista, där stadsdelsförvaltningen resonerar annorlunda.

Antal smittade av corona i hela Stockholms län redovisas

Smittskydd Stockholm redovisar antalet smittade personer fördelat per kommun eller stadsdel där de smittade är bosatta. Värst drabbade är stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

Fler familjelördagar i parkleken Rinken i höst

På lördagen var det dags för säsongens första familjelördag i parkleken Rinken i Rinkeby. Nytt för i höst är att familjelördagarna kommer hållas varje vecka från september.