Barn i sandlåda

I juli föll domen mot den 67-årige mannen från Rinkeby som greps förra året för att ha utsatt barn för sexuella övergrepp. Mannen dömdes till tio års fängelse i Solna tingsrätt, men domen överklagades. Idag kom hovrättens dom – påföljden på tio års fängelse står fast.

Det var under natten till söndagen den 14 juni 2020 som mannen greps i sin lägenhet i Rinkeby. I de första polisförhören erkände han att han våldtagit många barn under flera års tid. Övergreppen fanns också dokumenterade på datorer, DVD och VHS. Barnen har varit i åldrarna ett till tolv år.

Mannen har suttit häktad sedan juni 2020 och brotten misstänks ha begåtts sedan 2016. Den 8 juli föll domen honom då han i tingsrätten dömdes för tre fall av grov våldtäkt mot barn, åtta fall av grova sexuella övergrepp mot barn, grovt barnpornografibrott, och fem fall av kränkande fotografering samt sexuellt ofredande. Påföljden blev tio års fängelse och han dömdes även till att betala skadestånd på totalt mer än en miljon kronor. Rätten har varit enig i sin dom.

Domen överklagades till Svea hovrätt och tisdagen den 14 september kom domen. Påföljden på tio års fängelse står fast, men hovrätten ändrar tingsrättens brottsrubricering för ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, skriver Expressen. Istället klassar hovrätten det som ett fall av sexuellt ofredande.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Handla billiga ekogrönsaker i Hjulsta

I Hjulsta gamla kolonilottsområde odlar Föreningen för Den GULLIGA Folkrörelsen (DGF) ekogrönsaker sedan 2014. För varje år blir skörden bättre och bättre och i år finns massor av romansallad, persilja, bönor, potatis, zucchini och jordärtskockor. Många har redan hittat dit för att självplocka ekogrönsaker till humana priser.

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning vinner pris

Enheten för förebyggande föräldraskapsstöd på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har vunnit priset Kvalitetsutmärkelsen 2020 som delas ut av Stockholm stad.

”Det känns som om vi bor i tredje världen”

I helgen anordnade nätverket Ort till Ort gårdsfika i Husby, som en del av kampanjen Kommunalisera Hembla. Hyresgästerna är missnöjda med hyresvärden som anklagas för slarviga renoveringar och dåligt underhåll av lägenheter. – Om fler träder fram och delar med sig av sina upplevelser kan vi påverka situationen, säger Elvedina Spahovic.

Sarah och Rayana gläds åt sommarens tjejläger

Tillsammans med Healthy Women och Kista SC får unga tjejer i Järva chansen att åka på tjejläger till Vässarö, som ligger en timme utanför Stockholm. Evenemanget äger rum under fyra dagar med start från och med den 22 Juli. – Det kommer att bli många roliga aktiviteter och vi får möjlighet att umgås, säger Susan Dahlbeck, grundare för Healhty Women.