Barn i sandlåda

I juli föll domen mot den 67-årige mannen från Rinkeby som greps förra året för att ha utsatt barn för sexuella övergrepp. Mannen dömdes till tio års fängelse i Solna tingsrätt, men domen överklagades. Idag kom hovrättens dom – påföljden på tio års fängelse står fast.

Det var under natten till söndagen den 14 juni 2020 som mannen greps i sin lägenhet i Rinkeby. I de första polisförhören erkände han att han våldtagit många barn under flera års tid. Övergreppen fanns också dokumenterade på datorer, DVD och VHS. Barnen har varit i åldrarna ett till tolv år.

Mannen har suttit häktad sedan juni 2020 och brotten misstänks ha begåtts sedan 2016. Den 8 juli föll domen honom då han i tingsrätten dömdes för tre fall av grov våldtäkt mot barn, åtta fall av grova sexuella övergrepp mot barn, grovt barnpornografibrott, och fem fall av kränkande fotografering samt sexuellt ofredande. Påföljden blev tio års fängelse och han dömdes även till att betala skadestånd på totalt mer än en miljon kronor. Rätten har varit enig i sin dom.

Domen överklagades till Svea hovrätt och tisdagen den 14 september kom domen. Påföljden på tio års fängelse står fast, men hovrätten ändrar tingsrättens brottsrubricering för ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, skriver Expressen. Istället klassar hovrätten det som ett fall av sexuellt ofredande.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Brand i kök i Rinkeby

Strax efter klockan 19 på tisdagkvällen fick räddningstjänsten rycka ut till Axbyplan i Rinkeby då det börjat brinna i ett kök. Även polis och ambulans kallades till platsen.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 23. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Snart är nattfotbollen igång igen

AIF Kista öppnade upp hallarna för nattfotbollen i helgen för att förebygga eventuella oroligheter i området i samband med hot om koranbränning.   – Vi ansåg att det var en bra möjlighet att locka ungdomarna till nattfotbollen som handlar om gemenskap och hälsa, säger AIF Kistas lagkapten Ducale.  

Det är Föreningarnas dag i Tensta centrum imorgon

Imorgon, lördag, är det Föreningarnas dag i Tensta centrum. Mellan 12-15 finns en lång rad föreningar på plats i centrum. Även vi från Nyhetsbyrån Järva är där. Kom till vårt bord och tipsa oss om nyheter!