Skylten på ytterdörren till Solna tingsrätt.
Solna tingsrätt

Idag föll domen mot den 67-årige man från Rinkeby som greps förra året för att ha utsatt barn för sexuella övergrepp. Mannen döms till tio års fängelse.

Mannen döms på en rad punkter för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande och grovt barnpornografibrott. Brottsligheten har utövats systematiskt. Listan över den mängd av teknologi som hittas i lägenheten är lång: 755 disketter, 1 750 vhs-kassetter, 12 764 cd/dvd-skivor, 260 usb-minnen, 514 hårddiskar, 20 datorer, 11 surfplattor, 14 mobiltelefoner, minst 10 kameror.
Barnen har varit i åldrarna ett till tolv år.

Det var under natten till söndagen den 14 juni 2020 som mannen greps i sin lägenhet i Rinkeby. I de första polisförhören erkände han att han våldtagit många barn under många års tid. Övergreppen fanns också dokumenterade på datorer, DVD och VHS. 

Rätten har varit enig i sin dom

67-åringen, som är tidigare ostraffad, har gått igenom en rätts­psykiatrisk undersökning. Han anses inte lida av någon allvarlig psykisk störning. Han döms också att betala skadestånd på totalt mer än en miljon kronor. Rätten har varit enig i sin dom.

Mannen har tidigare varit en omtyckt person i bostadsområdet och aktiv i föreningslivet. Han har suttit häktad sedan juni 2020 och brotten misstänks ha begåtts sedan 2016. Han har även begått likartade brott tidigare, men för så länge sedan att brotten har preskriberats.

Åklagaren Åsa Lidefelt Skog yrkade på 14 års fängelse.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Texten uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Chef sparkas i Spånga-Tensta

Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Ytterligare en avdelningschef tvingas sluta den 1 mars. Denna gång sägs det vara på grund av felaktigt utbetalda löner.

Minnesstund i Hjulsta igårkväll

På onsdagskvällen anordnades en minnesstund i Hjulsta för den 20-årige man som…

Tryggheten diskuterades i nämnden i Rinkeby-Kista

Trots ändrade rutiner för Rinkeby-Kistas möten i nämnden var det många som kom till Folkets Husby på tisdagskvällen. Den nya trygghetssatsningen diskuterades.

Aktionsgruppen Sthlm Mot Hat mobiliserar för trygghet i helgen

Imorgon planeras en hataktion från en grupp partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs. Planen är att åka runt mellan Stockholmsförorter och bränna koraner. Därför planerar aktionsgruppen Sthm mot hat en motaktion för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen.