I dag börjar Prideveckan i Stockholm, som pågår mellan den 2 augusti till och med den 8 augusti. I Järva uppmärksammas veckan av både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltningar som bjuder på program med olika aktiviteter.

Klockan 13:00 i dag inleds Prideveckan i Järvas båda stadsdelar med ett digitalt HBTQ-quiz med Järva ungdomsmottagning. Årets program präglas i båda stadsdelar av ett fokus på digitala aktiviteter och riktar sig främst till barn och unga. Rinkeby-Kista har i år sin största satsning på Prideveckan någonsin, vilket Nyhetsbyrån Järva tidigare rapporterat om.

Här hittar du Spånga-Tenstas Prideprogram.

Här hittar du Rinkeby-Kistas Prideprogram.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Paradiset ligger under din mammas fötter”

Byn never talks i Rinkeby Folkets Hus blev en succé med byns ”moster” Ardo Warsame och musikproducenten Hasti B. Det blev ett samtal om ungdomar, om mammor och om medias bild av Rinkeby.

Mustafa prisas av Företagarna

Järvabon Mustafa Zatara är en av årets omslagsprofiler på listan “Årets 103 unga ideer”.  – Det känns superkul, det är ett kvitto på att vi bakom plattformen gör samhällsnytta, säger Mustafa Zatara, grundare av FörortsEntreprenörerna. 

Så påverkas biblioteken av corona

Biblioteken i Järva bedöms vara samhällsviktiga och har därför öppet, om än med minskade öppettider. Alla aktiviteter som läxhjälp, lovaktiviteter och författarbesök har ställts in, men det går fortfarande bra att låna böcker. Dessutom finns digitala medier, hemleverans av böcker och boktips på Facebook.

Gångbron i Rinkeby är fortfarande avstängd

Den 26 april körde en lastbil in i femte Rinkebybron och gångbron över stråket skadades och stängdes av. Enligt Trafikkontoret skulle bron repareras redan den 30 april. Men ännu har inget hänt.