Stiftelsen Al-Azahr har förlorat sitt tillstånd, och två förskolor kommer att stängas enligt beslut i Stockholms Stads utbildningsnämnd. Tillståndet att bedriva förskola återkallades i slutet av 2020. Stiftelsen Al-Azahr överklagade, men nu har förvaltningsrätten avslagit överklagan.
– Imorgon den 10 augusti  kommer vi att stänga de två förskolor som bedrivs av Al-Azhar stiftelsen, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L) skolborgarråd i Stockholm stad, till SVT Nyheter.

Förskolorna som kommer att stängas ligger i Hjulsta respektive Vällingby.

I grunden till beslutet motiverar utbildningsnämnden sin ståndpunkt, med att företrädarna för Al-Azahr uppvisat allvarlig ekonomisk misskötsamhet och allvarligt brustit i sin förmåga att se till att verksamheten följer gällande lagar och föreskrifter. 

Oppositionen är nöjda med beslutet.
Vi välkomnar detta beslut för att vi vill ha seriösa huvudmän som bedriver barn- och ungdomsverksamhet, säger Kadir Kasirga (S) oppositionsborgarråd till SVT Nyheter.

 

Läs tidigare publicerad artikel här







Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgästerna fick rätt – nu kan de tvätta som vanligt!

– Jag kan bekräfta att vi kommer stänga av SWATABs teknik för avjoniserat vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen, säger Erik Juhlin, presschef på HSB fastigheter i Stockholm.

Misstänkta brott i Järva i helgen

Ett misstänkt mordförsök i Rinkeby, en misstänkt våldtäkt i Kista och ett misstänkt mordförsök i Husby har rapporterats under helgen.

Brister i myndigheternas information på somaliska

Först när det redan var känt att många på Järvafältet hade dött av coronaviruset, och flera veckor hade gått sedan pandemin bröt ut, kom myndigheternas information på flera språk. Men den somaliska översättningen var så dålig, att den ledde till skratt på sociala medier och risk för missförstånd.

Lägenhetsbrand i Rinkeby

Stort pådrag när det började brinna i en lägenhet på Sunnanbyplan under onsdagskvällen. Polis, brandkår och ambulans kom till platsen men ingen skadades allvarligt.