Cykelvägen mellan spånga och barkarby

På måndag den 16 augusti blir det åter möjligt att ta cykeln från södra Järva till Barkarby, Veddesta och Jakobsberg.

Gång- och cykelvägen mellan Spånga och Barkarby som varit avstängd nu i sommar öppnar igen. Men cykellyckan blir kortvarig. Redan i höst kommer Trafikverket att stänga av vägen igen och hänvisa cyklister och fotgängare till omvägar. Sträckan har varit mer avstängd än öppen de senaste åren. Orsaken är Trafikverkets arbete med att bygga motorvägen Förbifart Stockholm.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polisen stormade in i lägenheten när hon låg och sov

I tisdags morse vaknade Mushtakh av att en främmande man stod i hennes sovrum. Två andra män stod ute i hallen.  – Jag blev jätterädd och trodde att det var kört. Det var polisen.

Höjt bostadsbidrag för barnfamiljer

Nu höjer regeringen bostadsbidraget för barnfamiljer. Många hushåll har drabbats hårt ekonomiskt av coronapandemin. För att nå ut till hushåll med svag ekonomi är bostadsbidraget en träffsäker förmån. Därför är det också en bra förmån för att ge ekonomiskt utsatta barnhushåll extra resurser. Detta är bra för många i stadsdelarna i Järva.

Så här fördelades föreningsbidragen i Rinkeby-Kista

På gårdagens sammanträde i Rinkeby-Kista fattades beslut om vilka föreningar som får ekonomiskt stöd i år. En invändning mot förvaltningens förslag kom från Vänsterpartiet. De ville att AIF Kista skulle få de 100 000 kronor som de ansökt om, och inte 30 000 som förvaltningen föreslagit. Socialdemokraterna undrade varför endast 804 450 kronor delades ut, när det fanns en miljon.

Antalet coronasmittade ökar i Järva

Nu ökar spridningen av coronaviruset igen. Flest smittade finns i innerstaden, men även i Järvaområdet sker en ökning. – Vi vill se till att vi inte får samma utveckling som vi hade i våras, säger Susanne Leinsköld som är stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.