En främmande person utanför Husbygårdsskolan har skjutit med en soft air gun mot skolan. Tre barn och en lärare uppges ha träffats av plastkulorna. Polisen är på plats.

Läraren uppges ha blivit träffad i ansiktet och blöder från hakan. Föräldrarna uppmanas av skolpersonalen att hämta sina barn. Alla barn skickas hem, förutom de som ska till eftermiddagsverksamheten Klubben.

– Nu har de gått över gränsen. I Husby finns kameror överallt. Om inte polisen griper den skyldige den här gången, då måste civilsamhället börja försvara sig, säger en förälder till Nyhetsbyrån Järva.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Beslut om fortsatta nationella restriktioner

Med anledning av den fortsatt höga smittspridning av covid-19 har regeringen efter dialog med Folkhälsomyndigheten beslutat om fortsatta nationella restriktioner.

Som United FF vann på hemmaplan

Som United besegrade Viggbyholm IK FF med 2-1 på hemmaplan i en tuff match på fredagskvällen.

Nu har vi blivit med lokal!

Efter tre år i ständig rörelse har Nyhetsbyrån Järva fått en fast plats i tillvaron. Vi har sedan 1 september vår redaktion i Rinkeby Folket Hus.

Nya regler för asylsökande i Stockholm

Asylsökande i Stockholm får inte längre bosätta sig var som helst. Om de hittar boende i Rinkeby, eller i vissa delar av Husby, Tensta och Skärholmen förlorar de sina bidrag. Det har majoriteten i Stockholms stad beslutat.