– Många kvinnor känner sig diskriminerade och förbisedda och så ska vi inte ha det, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta när han invigde Livstyckets nya utställning i Tensta centrum på Internationella kvinnodagen.

– Det finns de som säger att det inte behövs någon kvinnodag, sade Ole-Jörgen Persson. Har ni sett hur samhället ser ut, frågar jag då. Inte bara i Sverige, utan överallt, finns så mycket orättvisa, så nog behövs det i alla fall en dag som uppmärksammar det.

Tensta centrum var vackrare än någonsin den 8 mars. Livstycket hade rullat ut en rosa matta och ställt ut ett långbord med tillverkade tygtårtor på. Där stod också den vackra gråa klänningen som har en hel stad i sitt släp. Längs väggen hängde också det nydesignade tyget, som gett upphov till utställningens namn ”Hatten på för Tensta och kvinnor i världen”. Mönstret består av hattar i olika modeller från världens alla hörn.

Några aktiva hade lämnat festen på  Kvinnocenter på Glömmingegränd och delade ut rosor till kvinnorna i publiken i Tensta centrum. Programmet på scenen innehöll på dans, sång, poesi och tal. Och Birgitta Notlöf från Livstycket tittade ut över publiken och konstaterade:

– Vi är säkert fyra gånger så många i år som förra året!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Raija Ikonen blev årets rektor

Raija Ikonen, rektor på Enbacksskolan i Tensta, har utsetts till årets rektor i Stockholms stad. Hon hyllas av juryn för ”ett exceptionellt engagemang för elever, personal och hela närområdet”. 

Kom i (stav)gång i höst

Pandemin har slagit hårt mot Järva, och väldigt många har suttit hemma. Men nu startar Fahyma Alnablsi och Ayan Mahamed stavgång med start på Tensta konsthall varje lördag kl 11-13.

Festival för allas rätt till en egen plats på jorden

Orten Odlar, var namnet på kolonilottsfestivalen som nätverket Peppar och Pumpa arrangerade i Tensta i helgen. Där fanns grönsaker, kryddor och blommor till försäljning samt workshops, uppträdanden och konst.

Unga fredsambassadörer utbildas mot extremism och rasism

Nu drar Somaliska Riksförbundet i Sverige igång Kompass för att motverka våldsbejakande extremism och rasism. – Kompass är ett treårigt projekt, finansierat av Arvsfonden, säger Ilham Moalim, projektledare för arbetet.