Hur svårt kan det vara egentligen att välja utbildning och gymnasium?Efter att ha fått flera fulla kassar med kataloger från olika skolor känns det som att hitta en nål i en höstack.

Tankarna gick kors och tvärs

Jag och många andra elever i årskurs 9 har haft gymnasieval, som skulle in senast 18 februari. Men det var inte så lätt som man kan tro. För mig var det mycket sökande på nätet, gå på Öppet hus i flera skolor och göra intressetest för att se vilken utbildning som passade mig bäst. Men länge gick tankarna kors och tvärs.

Nästa omvalsperiod blir från och med 17 april-15 maj. Många har, precis som jag, tänkt byta. Det är inte lätt, hur ska jag veta vad som passar mig bäst?

Tänk om jag ångrar mig?

Som femtonåring är det svårt att hitta sin väg mot framtiden. Ska jag plugga det jag gillar eller välja utbildning som leder till karriär och jobb? Hur som helst undkommer man inte förvirrande tankar. Tänk om jag ångrar mig? Tänk om jag inte får jobb? Tänk om jag inte trivs?

Något jag vill rekommendera till Järvas ungdomar är att välja det du känner dig tryggast i. Om det är något du är särskilt intresserad av – välj det. Nu har du den största makten att påverka din framtid.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jag tänkte faktiskt prata om ett annat virus

Jag vet ärligt talat inte om hysterin är befogad. Om den står i proportion till vad som faktiskt händer. Men hysterin finns där, och måste förhållas till.

Vad var det jag hörde?

Vad hörde jag igår? USA är inte som Sverige Vad var det jag hörde? Att rasism inte existerar i Sverige. Vad sa du? Att Sverige är ett jämlikt land.

Pandemin har visat att ingenting är gratis

Pandemin avslöjar de svårigheter det finns att förstå att ingenting är gratis och att det finns ansvar som samhället inte kan lämna åt individen eller företagare. 

Polisen borde kyssa dina fötter, Said Ali!

Jag har känt Said Ali i över tio år. Det finns bara en enda anledning för polisen att stoppa honom och det vore för att kyssa hans fötter.