Bilal Cadimi. Dilhani. Sonja Dousa och Ove Eriksson.

Igår kväll fick tre Järvabor motta medaljer för sina insatser på idrottens område. Festen ägde rum i Gyllene salen i Stockholms stadshus.

Ove Eriksson är tränare för Kista SC och mannen bakom Ishockey för alla i Husby ishall. Han anses av många vara den Stockholmare som har puffat flest liv i en positiv riktning. 

Bilal Cadimi är en uppskattad ungdomstränare i Rinkeby Run och ett exempel på att det går att ta sig tillbaka till ett bra liv även för den som har hamnat fel i livet. 

Alex Bwambale är boxaren från Tensta som tog SM-guld vid senaste nationella mästerskapet. Han boxas numera för Djurgårdens boxningsklubb, men började sin karriär i Tensta BK.

Mårten Westberg 

På bilden: Bilal Cadimi med sin sambo Dilhani, och Ove Eriksson med sin partner Sonja Dousa. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu öppnar vaccinationerna för de under 60

Från och med klockan 11.15 idag är vaccinationsbokningen i Stockholm även öppen för personer som är mellan 55 och 59 år gamla. Därmed är fas fyra inledd i regionen och fler åldersgrupper kommer successivt att få tillgång till vaccinet.

Minnesstund i Tensta igår kväll

En stor minnesstund hölls i igår kväll för pojken som dog efter tisdagens skjutning i Tensta centrum. – Det är klasskillnader som gör att ungdomarna dör, säger Fatuma Mohamed, som hörde skotten när hon var på väg hem.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att spridningen av covid-19 fortsätter, och en uppmaning om social distansering. Dessutom information om man har öppnat för drop-in vaccinering runtom i Stockholm och att man snart kommer att öppna även i Järva. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

De här fyra killarna misshandlades av fem vuxna ordningsvakter

Det började så bra. Fyra kompisar skulle fira en födelsedag i Kista Galleria. Det slutade med att de misshandlades av fem ordningsvakter. – Han tryckte ner mig på golvet och jag kunde inte andas, säger Muad Suleiman, 12 år.