På onsdag är det fullt fart i Ungdomens hus i Rinkeby.
 – Tanken är att den arbetskraftsreserv som finns i Järva ska möta sina framtida arbetsgivare här, säger Mohamed Saleeban, ordförande i Shanta IF, och den drivande bakom Kompetensdagen den 5 juni.

Dagen inleds 13.00 av finansborgarrådet Anna König Jerlmyr, M, och sedan följer både paneldiskussion och underhållning. Eventet står på tre ben; studier, arbete och företagande. På plats finns representanter för stora företag, myndigheter och högskolor.

 – COOP är där, NCC också. Polisen kommer rekrytera personal till den kommande polisstationen här i Rinkeby.

Det är första gången som kompetensdagen anordnas, men Mohamed Saleeban hoppas att det blir ett återkommande arrangemang.

 – Ja, helst två gånger per år. Det är viktigt för området, och särskilt viktigt för våra tjejer. När de är på prao i årskurs 8 är de oftast kvar i Järva. Jag vill att de ska ut och erövra Stockholm, ja, hela världen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stefan Lindström går i pension efter nästan 40 år

Stora förändringar för ungdomsverksamheten i Rinkeby-Kista, men Stefan Lindström kommer inte vara…

Muhubu promenerar varje söndag även under ramadan

Klockan halv två varje söndag går Muhubo Yusuf Mohamud från Rinkeby-terassen, bredvid det nya höga svarta huset, till Järvabadet. Där möter hon Ayan och hennes väninnor som går från Tensta Tower (tjugo över ett ) och Norea, Shatisha och de andra som går från Akalla by (klockan ett).

Explosion i Tensta i natt

Klockan 22.19 på måndagskvällen fick polisen larm om en explosion i Tensta. Polisen uppger att detonationen ägt rum utomhus och ingen person har påträffats skadad.

Nyhetsbyrån Järva fick besök av tevekanalen Al Kompis

Nyhetsbyrån Järva fick besök av mediaföretaget Al Kompis. De intervjuade Kerstin Gustafsson Figueroa och vi fick chansen att intervjua Al Kompis reporter Sandy El Doukhi.