Klockan 16.43 fick polisen larm om misstänkt skottlossning i Rinkeby. Flera polisbilar, ambulanser och en polishelikopter skickades till platsen och ett stort område spärrades av. 

– Det kommer vara avspärrat ett tag, härifrån bort till fotbollsplanen, sade en polis som vaktade vid en av gångbroarna över Rinkebystråket.

En anmälan om mordförsök är upprättad men ingen skottskadad person ska ha påträffats. Polisen har heller inte hittat någon gärningsperson, däremot tomhylsor. Avspärrningarna som är upprättade vid Rinkebyskolan sträcker sig mellan stråket och bort till fotbollsplanen vid parkleken Rinken. Polisen genomför dörrknackning och vittnesförhör i området under kvällen.

(Texten uppdateras.)

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Jag har väntat på min tur”

Så blev det Avram Lazaridis tur att vaccinera sig. Han har bokat tid på mässan i Kista. – Nej, jag tvekade aldrig att vaccinera mig. Jag läser mycket och håller mig informerad.

Mynta café och Alomdah stänger

Mynta café på Rinkebystråket har stängt. Restaurang Alomdah likaså. Fler butiker stänger…

”Vi på Helio vill vara en hub för kreativa möten”

Denna vecka sitter Nyhetsbyrån Järva på Helio kontorshotell i Kista. Här i den stora loungen hittar ni oss. – Men kontorshotell låter lite tråkigt, så vi brukar kalla det co-working och kontorslösningar, säger Aysha Jones, som är platschef på Helio Kista.

Ansvarig politiker: Ambitionen är att rulltrapporna ska fungera

På SL:s presstjänst var de stillastående rulltrapporna i Rinkeby inget prioriterat ärende, men vad säger de ansvariga politikerna? Tomas Eriksson är miljöpartist och första vice ordförande i SL och Trafiknämnden samt ordförande i Trafiknämndens tillgänglighets- och framkomlighetsberedning.