Under de senaste dygnen har flera bränder anlagts i Husby.
 – Jag hoppas de skyldiga filmas av övervakningskamerorna, säger Husbybon Sandra Mandell. Men de fungerar visst dåligt nattetid.

Det började i slutet av förra veckan. Ett bildäck hade satts i brand utanför en lägenhet i ett flerfamiljshus i närheten av Husby centrum. Räddningstjänsten släckte elden och ingen människa kom till skada. Polisen inledde en förundersökning rubricerad mordbrand.

 – Sedan brann det flera gånger under helgen och det är väldigt oroväckande, säger Sandra Mandell, som är aktiv i hyresgästföreningen i Järva.
Hon berättar att hyresgästföreningen har skickat ut enkäter till de boende i Husby och frågat vilka frågor som de tycker är viktigast.
 – Första prioritet är trygghet, före både arbete och miljö. Jag känner likadant, i ett sådant här läge känner jag mig otrygg.

Enligt Daniel Mattsson, lokalområdespolis i Rinkeby, handlar det om sammanlagt fyra bränder;  i loftgångar, trapphus och på uteplatser. 
 – Än så länge har bränderna inte orsakat någon större skada, men det kan gå fort. Lägenheterna är brandsäkra, men vi har varit med om att röken i trapphusen orsakat dödsfall tidigare.

Polisen har ingen misstänkt i dagsläget.
 – Nej, vi tar gärna mot tips från allmänheten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Uppåtgående rulltrapporna ur funktion – igen

Dagens rulltrappestatus i Rinkeby klockan 11.00: Ingen funkar. Två avstängda helt. En stillastående där folk måste gå både upp och ner och mötas. Ingen uppdaterad information i SL:s i app.

Nu är de flesta barnen tillbaka på förskolorna igen

Under coronapandemin har många hållit sina barn hemma från förskolan. Men nu börjar barnen komma tillbaka. – Ja, idag var nästan alla här, säger Yvonne Andersson, på Knutbygårdens förskola i Rinkeby.

”Hastigheten på Rinkebystråket ska justeras”

Blir det några trafikljus vid övergångsstället på Rinkebystråket, trafikborgarråd Daniel Helldén? – Vi ska titta lite på det där övergångsstället och vi gör en generell översyn av trafiksäkerheten.

Utställning som ger liv och skugga åt sommarens besök

Tensta konsthall och Kvinnors byggforum förbereder ny utställning som ger liv och skugga åt sommarens besökare. Utställningen öppnar den 11 juni och finns kvar hela sommaren.