21 personer på läktaren. Det är en usel publiksiffra, men det blir ännu värre. Fem Akropol-ungdomar, familj till Akropols spelare och en ordförande var allt Rinkeby kunde ge som publikstöd för en match i division ett. Resten var Alviks-spelarnas supportrar. 
 
Kanske var alla Rinkebybor oroliga för att publiken från Alvik skulle komma med Corona-virus? I Bromma är ju sportlovs-resor till norra Italien betydligt vanligare än i Rinkeby. I så fall var det en onödig oro. 21 personer på läktaren innebär ingen trängsel.  
 
Det blev en väldigt spännande match. 
 
Efter en bra start med 7-0 till Akropol kom Alviks unga, snabba lag igång, ikapp och förbi. I paus hade gästerna en klar ledning. 
 
I andra perioden började Akropol bäst igen och var snabbt ikapp. Sen följdes lagen åt till 30 innan Akropol mattades. Då drog Alvik iväg igen till ett tio poängs försprång. 
 
I tredje perioden fick Akropol ikapp igen men den här gången höll det hela perioden. Till sista pausen gick Akropol med en liten ledning på fyra poäng. 
 
I sista perioden fick Alvik flera trepoängare att sitta och gick ikapp. Det tände Akropol, samtidigt som den lilla publiken lät som en avsevärt större publik. Tre unga Akropolare på läktaren lät som trettio medan Dragan ledde vägen med en intensitet som de yngre och lättare Alviks-spelarna varken kunde eller orkade matcha. 
 
Till slut vann Akropol med hela åtta poäng. Det resultatet ger inte en korrekt bild av matchen; den var gastkramande spännande. 
 
Mårten Westberg, Akropol

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvas första duathlon avgjord

Tensta Rinkeby Grass Run brukar vara 5 km löpning på gräs. I juli och augusti börjar det med 200 m simning.

Triathlon är kanske Sveriges hårdaste sport

Triathlon är en mycket bra sport för den som vill komma i form. Att tävla i tre helt olika konditionsidrotter hjälper förstås konditionen. Dessutom är det kul. Därför organiserade Rinkeby Run en enkel och helt gratis triathlon-tävling i söndags.

Det blev fotbollsturnering i Ungdomens Hus även i år!

Ali Ahmed, Ahmed Khalif och Mohamed Ali är några av grabbarna i…

Som United FF säkrade kontraktet

I sista matchen för säsongen, en säsong som präglats av covid-19, kunde Som United FF säkra en plats i Division 4. De besegrade Erikslunds KF med 4-1 på hemmaplan.