Jag saknar ett gränslös systerskap i Järva när det gäller kvinnokampen. Där etnicitet, religion, språk och kultur ska vara tillgång istället för en begränsning.
 
Varför har man inte tänkt på det förut? Eller har man försökt, men inte lyckats?
 
Min dröm är att vi samlas under samma tak. Vår gemensamma styrka behövs i vårt kära Järva, som är så unikt med sin mångfald.
 
Inkludering och integration sker inte via startade projekt eller med dyra rapporter, utan att det sker där människor möts och gör saker tillsammans i gemenskap.
 
 
Min vision är att denna dag blir ett startskott för någonting stort
 
Järvas kvinnor är väldigt drivande i föreningslivet. Just på den Internationella kvinnodagen borde vår gemensamma styrka synas, på dagen som är så viktig för alla systrar som kämpar.
 
Min vision är att denna dag blir ett startskott för någonting stort. Vi borde inte bara fira kvinnodagen gemensamt, utan även göra gemensam sak när det handlar om trygghetsvandringar på våra gator, idrottsevenemang för våra barn, kulturaktiviteter, festivaler och andra tillfällen där vi möts.
 
Örat mot marken och låt våra röster eka! Kvinnokraft made in Järva.
 
Esme Güler
 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Benjamin Dousa, matcheckar är inte valfrihet!

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det. 

Podcasten Edu orten träffar BK Bussenhus igen

Edu orten har i poddavsnitt #34 bjudit in Ibrahim Ezadin, Yahye Ahmed och Akrem Hashim Yahya från Järva för att tala om fotbollsföreningen BK Bussenhus. – Vad har hänt sedan sist vi sågs, frågar Jasmin Nasser.

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Anslut er till Böckernas befrielsefront!

Detta är en appell. Var med och befria stockholmarnas böcker! 200.000 böcker har rånats av den borgerliga majoriteten. Ett helt bibliotek, det Internationella biblioteket på Odengatan.