Jag saknar ett gränslös systerskap i Järva när det gäller kvinnokampen. Där etnicitet, religion, språk och kultur ska vara tillgång istället för en begränsning.
 
Varför har man inte tänkt på det förut? Eller har man försökt, men inte lyckats?
 
Min dröm är att vi samlas under samma tak. Vår gemensamma styrka behövs i vårt kära Järva, som är så unikt med sin mångfald.
 
Inkludering och integration sker inte via startade projekt eller med dyra rapporter, utan att det sker där människor möts och gör saker tillsammans i gemenskap.
 
 
Min vision är att denna dag blir ett startskott för någonting stort
 
Järvas kvinnor är väldigt drivande i föreningslivet. Just på den Internationella kvinnodagen borde vår gemensamma styrka synas, på dagen som är så viktig för alla systrar som kämpar.
 
Min vision är att denna dag blir ett startskott för någonting stort. Vi borde inte bara fira kvinnodagen gemensamt, utan även göra gemensam sak när det handlar om trygghetsvandringar på våra gator, idrottsevenemang för våra barn, kulturaktiviteter, festivaler och andra tillfällen där vi möts.
 
Örat mot marken och låt våra röster eka! Kvinnokraft made in Järva.
 
Esme Güler
 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hur ska vi överleva sommaren?”

En orolig sommar väntar i Järva, befarar Hagi Farah. – I vanliga fall händer mycket under sommaren, men i år händer ingenting. Hur ska vi överleva sommaren och hur ska det bli i september?

Feministiskt initiativ föreslår ett sommarlovslöfte

Sommarlovet närmar sig. Men mycket ser annorlunda ut. Även i år väntar en sommar av restriktioner och begränsade möjligheter att resa. Många föräldrar måste jobba efter ett tufft år till följd av pandemin. Ett sommarlovslöfte skulle garantera att alla barn i staden får ett meningsfullt lov – oavsett ekonomiska förutsättningar. 

Hon kallades för Sveriges Martin Luther King

Katarina Taikon var författare, skådespelare, samhällsdebattör och rom. Genom sin kamp för mänskliga rättigheter lyckades hon förändra romernas livssituation i Sverige. 

Järvas politiker om Pride: Spånga-Tensta

Under Prideveckan har Nyhetsbyrån Järva frågat stadsdelsnämndspolitikerna om deras syn på lokala HBTQ-frågor och vilken politik de driver inom området. Här är svaren från politikerna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.