Glädjen i Saffaa’s Kök & Event i Akalla är på topp nu när regeringens restriktioner för allmänna sammankomster avvecklas från och med den 29 september 2021. Redan ikväll öppnar de sin festsal för bokningar.

För Fatima El Hajoui, en festfixare i särklass enligt kunderna, är entusiasmen och glädjen stor.
– Äntligen får vi arrangera stora bröllop vilket vi bara älskar att göra! Vi har tillsammans med våra kunder längtat efter att smittspridningen i Sverige ska minska. Och det har den nu gjort efter alla vaccinationer och andra restriktioner.

Många restaurangägare har haft väldigt svårt att få det gå ihop under pandemin. Även många anställda inom branschen har förlorat sina jobb. Siffrorna från SCB visar hur tufft det måste har varit för många familjer i landet. Men Saffaa´s i Akalla har klarat sig hyggligt.

– Vi har klarat oss relativt bra, trots att vi förlorade så gott som alla våra bröllopsintäkter. Vi bedriver ju även catering, levererar måltider till skolor och förskolor (Supermat.nu) vilket gjort att vi ändå kunde behålla all personal och inte behövde varsla någon. Det har varit tufft, men det viktigaste för oss var att all personal kunde ha kvar sina jobb och sin försörjning, säger Ulla Parkkinen, Saffaa’s VD.

Restaurangens bokning öppnar redan ikväll

Säsongarbetarna vid stora fester och högtider har dock fått jobba väldigt mycket mindre under pandemin. Men ingen har permitterats.

– Regeringens satsningar, som stödet för höga sjuklönekostnader, har bidragit till att vi inte behövt korttidspermittera någon. Vi är verkligen tacksamma över att läget i Sverige är under kontroll, säger Ulla Parkkinen.

Restaurangens bokning öppnar redan ikväll. Ulla Parkkinen och Fatima El Hajoui är glada att meddela:

– Nu kan alla som väntat med sina bröllops- och förlovningsfester reservera sina datum. Men vänta inte för länge med att bekräfta bokningen genom ett planeringsmöte med oss och genom att lägga handpenningen. Det är många som står i kö…!

Här hittar du bokningssidan till festlokalen och festfixaren Fatima når du på 070-7746989
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kulan i handen på Rinkeby Biljard

Italiensk glass, spaghetti och italiensk bokföring känner många till. Men få har koll på italiensk Bocetta – en variant på biljard som spelas med händerna och även i Sverige. Bland annat i en stor och rymlig källarlokal vid Rinkeby Torg, där Dawit Bereket nyligen öppnade Rinkeby Biljard.

Ingen kris för Rinkebys företagarveteran

Alla i byn känner Dikran. Hans företag Rinkeby Glas & Lås har funnits i byn sedan 1983 och har växt kraftigt sedan dess. Dikran tackar sina stamkunder för att affärerna går så bra. – Vi ökade omsättningen med runt 50 procent  det första året – och andra året samma sak, ler Dikran Dison, ägare av Rinkeby Glas & Lås AB.

Abdi vågade satsa på sin dröm

Butiken heter Wellgreen, ligger i Rinkeby Centrum och är en dröm som blev verklighet. – Alla ska få känna hur det 
är att vara frisk – på riktigt, säger Abdi Roble.

Tillsammans ändrar vi bilden av Rinkeby

Igor Borg är fastighetschef för Tensta och Rinkeby Centrum. – Pandemin har drabbat företagarna i Järva hårt, men nu ser vi en ljusning, säger han. Målet är att göra 50-årsjubilerande Rinkeby Centrum till en mötesplats för hela Stockholm.