Cherrie, eller Sherihan Hersi, får ett av Stockholms stads hederspris 2019. Hon ”har en stämma som smeker betongen” heter det i prismotiveringen.

Varje år delar Stockholms stad ut priser till konstnärer och andra aktörer som är betydelsefulla för stadens kulturliv. Cherrie hyllas för att hon med sin konst sätter ljus på sin ort. I juryns motivering står det: ”Hon gräver guld där hon står och når världen från gården framför hyreshuset. En rytmik lätt och fri som en svala. Ett ärende angelägnare än varat. En konstnärlig lojalitet starkare än kätting.”

Hederspriserna delas ut i fem kategorier; musik, konst, litteratur, scenkonst och kulturarbeta för barn och unga. Cherrie fick hederspriset i kategorin musik och övriga pristagare är författaren Agneta Pleijel, konstnären Sirous Namazi, dansaren och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman och clownen Manne af Klintberg.

Årets Bellmanpris delas ut till Thåström och Lennart af Petersenpriset får Anders Petersen.

Prisutdelningen sker i Stadshuset i augusti och prissumman är på 100 000 kronor.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Domen mot 17-åringen prövas på nytt i hovrätten

Domen mot 17-åringen, som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby, överklagades före jul. Nya bevis i målet har lagts fram och i fredags inleddes huvudförhandlingarna i Svea hovrätt.

Nu firar muslimerna i dagarna tre

Idag inleds Eid al-adha, en av muslimernas största helger. Rinkeby bollplan räcker…

Tygtryck och en kille på Livstycket

Inne hos Livstycket i Tensta centrum står Alexander Amanuel och trycker tyger.…

Löparakademin är igång igen

Löparakademin i Tensta samlas två gånger i veckan i Blå huset och tränar i området. – Alla är välkomna hos oss. Sist på träningen var vi ungefär 20 personer, men vi brukar bli upp till 30 personer, säger Senhit Berhane, en av Löparakademins nya ledare.