Diskbänkarna i de nyrenoverade lägenheterna på Rinkebysvängen har en  mycket sämre funktion än de tidigare diskbänkarna.

Designmässigt är diskbänkarna i rostfritt stål jättefina, med större ytor och utan avfasningskanter med ren och fin design i tiden. Men funktionsmässigt är de mycket sämre än de mycket äldre diskbänkarna som hade  en kant som förhindrade att vattnet rann på hyresgästen medan de handdiskade. Även kökskranen verkar vara placerad längre fram än den tidigare kranen så det stänker vatten på hyresgästen när hen diskar. Det går inte att undvika att man blir blöt när man handdiskar hur man än gör. Tar man ett steg bakåt står man i en ställning som  är skadlig för ryggen. Rent ergonomiskt borde man stå nära med armarna när man diskar, gärna med en fot på hyllan under diskbänken, med öppen diskbänksdörr. 

De nya diskbänkarna har redan fått repor efter några dagar, där var de äldre modellerna också av högre kvalitet. De var mycket reptåliga.

Samma typer av diskbänkar har köpts in av Primula till de nyrenoverade lägenheterna i Blackeberg, där en hyresgäst uppvisat repor efter några dagars inflytt efter renovering.

Jag undrar hur designern och tillverkaren tänkte när de gjorde en diskbänk utan en kant? Har han (eller hon) provat att diska vid sin egen uppfinning? Och hur tänkte hyresvärdarna som köpte in  de här diskbänkarna? Var de billiga?

Nikoletta Dolfin
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

V: Det blir tuffare för föreningarna i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd hade ett slutet möte senast med hälften av politikerna närvarande…

Nej, Tensta och Spånga behandlas inte alls lika

Att Spånga-Tensta har tillåtits bli en delad stadsdel visste vi redan. I gårdagens artikel om krisstöd erkänner till och med direktören själv, Fredrik Jurdell, att han inte har några större ambitioner att ändra på saken.

Flytten av Reactor är ett enda stort misslyckande

Att flytta ungdomsgården Reactor till centrum och riva ner fastigheten är en…

Gratis gym till alla!

I Sverige finns det många gym, men det behövs gratis gym i varje hus eller kvarter.