Rinkeby Run tog kontakt med Orienteringsförbundet och appen ”Hitta Ut” för att hjälpa Rinkebybor röra på sig mer.
Det har fungerat så där, hittills.

De Järvabor som har hittat alla de 20 kontrollerna i Rinkeby är aktiva löpare i Rinkeby Run. Det gör inget, men så hade vi inte tänkt att det skulle bli. Vi tänkte att mormor och farmor, mamma, pappa och barn skulle gå runt i Rinkeby i jakt på kontrollerna.

Vi tänkte att mormor och farmor, mamma, pappa och barn skulle gå runt i Rinkeby i jakt på kontrollerna

Det var målet när vi ordnade ett lotteri där varje kontroll är en lott som gör att man kan vinna kläder från Adidas.

Men en helt oväntad sak är att folk från hela Sverige har kommit till Rinkeby. Orienterare från ställen som Oskarshamn, Luleå, Uppsala och Jönköping har sprungit runt i Rinkeby och letat upp de 20 kontrollerna.

Folk från hela Sverige har kommit till Rinkeby

HittaUt finns nämligen lite här och var i Sverige, så orienterare på resa tar gärna ett stopp på de platser där det finns kontroller.

Allihop har tyckt att det var trevligt. Någon anmärkte att det var fler mörkhyade människor här än på de flesta ställen han orienterade, men det var den enda observationen på att något var annorlunda. Det är kul att orientera i Umeå och det är kul att orientera i Järva. Folk är lika trevliga här som där.

Rinkeby är kanske inte så speciellt som vi tror

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ideella krafter i Järva samarbetar mot corona

Vi i Somaliska ungdomsförbundet i Sverige (SUIS) har arbetat hårt de senaste veckorna för att sprida information om hur man ska skydda sig mot coronaviruset.  Vi har särskilt vänt oss till äldre och människor med knappa kunskaper i svenska språket. I det arbetet vill vi samarbeta närmare med myndigheterna.

Det gör fakkin ont

Neej, så sjukt sorgligt 💔 En ung man blev skjuten till döds i natt i Hjulsta, precis vid mitt barns skola. Tredje mordet som skett precis där den här terminen.

Skolan borde bli bättre på att diskutera rasism

Jag tycker, att skolan i Sverige borde bli bättre på att diskutera rasism med eleverna och lära ut hur man kan bemöta den så att rasismen försvinner.

Vad menar den biträdande rikspolischefen egentligen?

”De här barnen har ingen ambition av att bli en del av samhället utan de har en ambition redan från födseln av att ta över i kriminalitet. Där är vi i Sverige ganska naiva.” Det sade biträdande rikspolischef Mats Löfving I P1:s lördagsintervju igår.