Rinkeby Run tog kontakt med Orienteringsförbundet och appen ”Hitta Ut” för att hjälpa Rinkebybor röra på sig mer.
Det har fungerat så där, hittills.

De Järvabor som har hittat alla de 20 kontrollerna i Rinkeby är aktiva löpare i Rinkeby Run. Det gör inget, men så hade vi inte tänkt att det skulle bli. Vi tänkte att mormor och farmor, mamma, pappa och barn skulle gå runt i Rinkeby i jakt på kontrollerna.

Vi tänkte att mormor och farmor, mamma, pappa och barn skulle gå runt i Rinkeby i jakt på kontrollerna

Det var målet när vi ordnade ett lotteri där varje kontroll är en lott som gör att man kan vinna kläder från Adidas.

Men en helt oväntad sak är att folk från hela Sverige har kommit till Rinkeby. Orienterare från ställen som Oskarshamn, Luleå, Uppsala och Jönköping har sprungit runt i Rinkeby och letat upp de 20 kontrollerna.

Folk från hela Sverige har kommit till Rinkeby

HittaUt finns nämligen lite här och var i Sverige, så orienterare på resa tar gärna ett stopp på de platser där det finns kontroller.

Allihop har tyckt att det var trevligt. Någon anmärkte att det var fler mörkhyade människor här än på de flesta ställen han orienterade, men det var den enda observationen på att något var annorlunda. Det är kul att orientera i Umeå och det är kul att orientera i Järva. Folk är lika trevliga här som där.

Rinkeby är kanske inte så speciellt som vi tror

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bojkotta Eurovision i Israel!

Den 18 maj i år hålls finalen av Eurovision Song Contest (ESC) av ockupationsmakten Israel.Det var förra året som Israels bidrag “Toy” vann fjolårets upplaga av musiktävlingen.

Vart ska våldets osynliga offer vända sig?

Vakuumet som uppstår när en närstående eller bekant går bort är påtagligt. Klassbänken står tom, sovrummet är orört och vänskapscirkeln blir mindre. Ännu ett telefonnummer som man kanske borde radera, men som man låter stå kvar i kontaktlistan. Tyvärr är detta en verklighet för många, en sorts tyngd som griper tag i en. Men vem vänder man sig till när man behöver prata ut?

99 procent av eleverna fortsätter att ta bussen

Jag är besviken. Jävligt besviken, faktiskt. Inte på Benjamin Dousa. 

Benjamin Dousa, matcheckar är inte valfrihet!

Benjamin Dousas och Muf:s krav på att införa matcheckar i stället för försörjningsstöd är ett synnerligen ogenomtänkt förslag. Människor använder inte försörjningsstöd till lyxkonsumtion, helt enkelt för att det inte finns utrymme för det.