Föreningar i Rinkeby-Kista kan få hjälp att starta förening, hur man söker kulturstöd och föreningsbidrag varje onsdag, mellan klockan 15-18, i Folkets Husby. Men på grund av Coronaviruset sker rådgivningen online en tid framåt.

Sedan två år tillbaka har det funnits drop-in rådgivning sker varje onsdag i samverkan med ABF Stockholm, Rädda Barnen och Hyresgästföreningen. Verksamheten anordnas i samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Men just nu kommer föreningsstödet att erbjudas online, verksamheterna i huset har pausats på grund av covid-19.

Vilka kan söka? Alla från Järva området?

– Alla! Vi vänder oss främst till föreningar och boende i Järva. Det är inte bara föreningar som är välkomna utan även privatpersoner. Vi erbjuder coachning, hur man söker kulturstöd för unga och föreningsstödsfrågor ifall man vill starta en förening, säger Ailin Moaf Mirlashari, projektledare på Folkets Husby.

Även de som söker bidrag för ett arrangemang eller behöver stöd i boendefrågor kan få hjälp. Denna återkommande verksamhet är mycket uppskattad.

Vad är syftet med den här hjälpen till föreningarna? 

– Vi vill stärka civilsamhället i området. Stötta samt coacha de boende i olika frågor. Vi lotsar dem ofta vidare till andra myndigheter och instanser. Vi nås via mejl och därefter bokar vi in för ett telefonmöte, säger Ailin Moaf Mirlashari.

Krista Sirviö

Kontakt:
ailin@folketshusby.se
Dilan.Aksoy@rb.se
fuad.omar@abf.se

Läs här vilka föreningar som fick föreningsstöd i Rinkeby-Kista i år.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Healthy Women ger kostråd och lagar mat online

Stor förväntan rådde inför tjejkvällen online när föreläsaren Jenjira ”Mix” Haxholm talade om kost i veckan. – Vi vill förändra ohälsotalen som är stora bland tjejer och kvinnor här, säger Susan Dalbeck.

”Vi står eniga med våra kristna vänner”

Muslimer visar idag sitt stöd till Spånga-Kista församling med anledning av attentatet mot Spånga kyrka. – Vi vill visa att kyrkan är Guds hus, som alltid ska värnas och respekteras, säger Mariam Osman Sherifay, medlem i Khadija Center.

Träna utomhus med Healthy Women hela sommaren

Det blev grill, sol och capoeira under Healthy Womens första tjejkväll i Akalla by. Under hela sommaren fortsätter de med regelbundna träningspass utomhus på flera håll i Järva. – På grund av covid-19 är vi utomhus, i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Susan Dahlbeck från Healthy Women.

Badpromenad till simskolan på Järvabadet

Från klockan nio till klockan 15, från måndag till fredag, går Idrottsmammor med barn till simskolan på Järvabadet. De går från Nydalsängen i Tensta och från Nasibshop utanför Rinkeby Folkets Hus.  – Det är en bra idé att gå gemensamt, för då blir det lättare för föräldrarna, säger Faxdi Warsame, här på bilden med sin syster Fatima.