Föreningar i Rinkeby-Kista kan få hjälp att starta förening, hur man söker kulturstöd och föreningsbidrag varje onsdag, mellan klockan 15-18, i Folkets Husby. Men på grund av Coronaviruset sker rådgivningen online en tid framåt.

Sedan två år tillbaka har det funnits drop-in rådgivning sker varje onsdag i samverkan med ABF Stockholm, Rädda Barnen och Hyresgästföreningen. Verksamheten anordnas i samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Men just nu kommer föreningsstödet att erbjudas online, verksamheterna i huset har pausats på grund av covid-19.

Vilka kan söka? Alla från Järva området?

– Alla! Vi vänder oss främst till föreningar och boende i Järva. Det är inte bara föreningar som är välkomna utan även privatpersoner. Vi erbjuder coachning, hur man söker kulturstöd för unga och föreningsstödsfrågor ifall man vill starta en förening, säger Ailin Moaf Mirlashari, projektledare på Folkets Husby.

Även de som söker bidrag för ett arrangemang eller behöver stöd i boendefrågor kan få hjälp. Denna återkommande verksamhet är mycket uppskattad.

Vad är syftet med den här hjälpen till föreningarna? 

– Vi vill stärka civilsamhället i området. Stötta samt coacha de boende i olika frågor. Vi lotsar dem ofta vidare till andra myndigheter och instanser. Vi nås via mejl och därefter bokar vi in för ett telefonmöte, säger Ailin Moaf Mirlashari.

Krista Sirviö

Kontakt:
ailin@folketshusby.se
Dilan.Aksoy@rb.se
fuad.omar@abf.se

Läs här vilka föreningar som fick föreningsstöd i Rinkeby-Kista i år.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvas första duathlon – både simning och löpning

Årets sjunde Tensta Rinkeby Grass Run är också Järvas första duathlon. 200 meter simning + 5 km löpning. Halv nio på söndag morgon börjar loppet med 200 meter simning i Järvabadet.

Veteran vann i Tensta Rinkeby Grass Run

Den här gången var det Fredrik Nybäck som vann loppet Tensta Rinkeby Grass Run. Han är 51 år och en av många duktiga äldre löpare, som tränar i Spårvägens veterangrupp med flera före detta landslags-stjärnor som ledare.

Sommarläger för livslångt lärande på Eggeby gård

– Sommarskolan startades 2017 för att jag ville ge min dotter en meningsfull sommar där lärande och lek ingick, sade Farton Hashi. I år kallas sommarskolan för Sommarläger och hålls för första gången på Eggeby gård, Järva Folkets Park.

Järvafältet räcker till för alla

Järvafältet räcker till för alla är en inspirationsfilm riktad till familjer i Järva. Kista SC vill, i samverkan med Healthy Women och Tech Tensta, skapa förutsättningar för att fler familjer tar sig ut på Järvafältet.