Du som har drabbats ekonomiskt av coronakrisen kan få hjälp av Socialt center i Husby. De har telefonrådgivning på flera språk och idag, den sista mars, råder de alla att gå med i a-kassan.

Socialt center i Husby tipsar om att den som blir medlem i en a-kassa senast idag, tisdag 31/3, får tillgodoräkna sig mars som en av de tre månader som krävs för att uppfylla medlemsvillkoret och bli berättigad till full, inkomstbaserad ersättning från a-kassan.

Socialt Center i Husby hjälper också  till med rådgivning för den som har blivit av med jobbet, har frågor om a-kassa eller har fått svårt att betala hyran. Ett fackförbund, en grupp jurister och en grupp som kämpar för rätten till bostad i Stockholm hjälps åt att ge råd och stöd på telefon så länge de inte har öppet på plats i Husby.

Det går att ringa på dagtid för att få rådgivning på arabiska, engelska, kurdiska, persiska, spanska, svenska, tigrinja och turkiska. Numret är 076-278 97 83.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 18. Idag är det 1:a maj, en helgdag i Sverige och arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas över hela världen sedan 1890. I år är dock alla möten och demonstrationer inställda på grund av coronan. Här kommer en nyhetssammanfattning av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Benjamin Dousa (M) slutar i politiken

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, lämnar politiken. Han avgår som ordförande i Moderata ungdomsförbundet i höst och lämnar samtidigt alla sina politiska uppdrag.

Rinkeby Run deltog i världens största terränglopp

Fyra löpare från Rinkeby Run deltog i Lidingöloppet, världens största terränglopp. Jonis Serry, Elena Osokina, Noah Örtegren och Mårten Westberg fanns med bland de 10 000 löparna.

Ikväll utses Ortens bästa poet!

I eftermiddag börjar finalen i Ungdomens Hus i Rinkeby. Åtta finalister kommer…