Du som har drabbats ekonomiskt av coronakrisen kan få hjälp av Socialt center i Husby. De har telefonrådgivning på flera språk och idag, den sista mars, råder de alla att gå med i a-kassan.

Socialt center i Husby tipsar om att den som blir medlem i en a-kassa senast idag, tisdag 31/3, får tillgodoräkna sig mars som en av de tre månader som krävs för att uppfylla medlemsvillkoret och bli berättigad till full, inkomstbaserad ersättning från a-kassan.

Socialt Center i Husby hjälper också  till med rådgivning för den som har blivit av med jobbet, har frågor om a-kassa eller har fått svårt att betala hyran. Ett fackförbund, en grupp jurister och en grupp som kämpar för rätten till bostad i Stockholm hjälps åt att ge råd och stöd på telefon så länge de inte har öppet på plats i Husby.

Det går att ringa på dagtid för att få rådgivning på arabiska, engelska, kurdiska, persiska, spanska, svenska, tigrinja och turkiska. Numret är 076-278 97 83.

Anna Nygård
Lämna ett svar
You May Also Like

”Varför behandlar ni oss så här?”

De var både förbannade och besvikna. De ungdomsvärdar som arbetat i Rinkeby-Kista i flera år, men som nu förlorar sina jobb.  – Varför behandlar ni oss som ni gör? 

Ekonomin i fokus på årsmötet i Rinkeby Folkets Hus

Det senaste året har styrelsen i Rinkeby Folkets Hus brottats med ekonomiska svårigheter, dels på grund av pandemin som slog hårt mot området, och dels på grund av höga reparationskostnader för samlingslokalen på nedervåningen. Styrelsen hade årsstämma den 7 juni och många lokala föreningsmedlemmar var med för att välja en ny styrelse som kan förnya och utveckla verksamheten.

Inga lättnader i restriktionerna den 3 maj

Idag vårdas omkring 2000 personer på grund av corona på sjukhus och av dem ligger 400 på intensivvårdsavdelning. Den höga smittspridningen och den hårda belastningen på sjukvården är anledningen till att alla restriktioner förlängs fram till åtminstone mitten av maj.

Nytt textpris för barn och unga som skriver om pandemin

Unga skriver för unga är ett nytt textpris som ska få barn och unga att sätta ord på sina känslor kring den pågående coronapandemin. – Jag ser så himla mycket fram emot att läsa alla de olika bidragen. Text är ett sätt att bearbeta saker och det här är en möjlighet att få göra det, säger Amar Jašarević som sitter i juryn.