Du som har drabbats ekonomiskt av coronakrisen kan få hjälp av Socialt center i Husby. De har telefonrådgivning på flera språk och idag, den sista mars, råder de alla att gå med i a-kassan.

Socialt center i Husby tipsar om att den som blir medlem i en a-kassa senast idag, tisdag 31/3, får tillgodoräkna sig mars som en av de tre månader som krävs för att uppfylla medlemsvillkoret och bli berättigad till full, inkomstbaserad ersättning från a-kassan.

Socialt Center i Husby hjälper också  till med rådgivning för den som har blivit av med jobbet, har frågor om a-kassa eller har fått svårt att betala hyran. Ett fackförbund, en grupp jurister och en grupp som kämpar för rätten till bostad i Stockholm hjälps åt att ge råd och stöd på telefon så länge de inte har öppet på plats i Husby.

Det går att ringa på dagtid för att få rådgivning på arabiska, engelska, kurdiska, persiska, spanska, svenska, tigrinja och turkiska. Numret är 076-278 97 83.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Run deltog i världens största terränglopp

Fyra löpare från Rinkeby Run deltog i Lidingöloppet, världens största terränglopp. Jonis Serry, Elena Osokina, Noah Örtegren och Mårten Westberg fanns med bland de 10 000 löparna.

Drömmar på väggarna i Hjulsta

Ungdomar från Tensta och Spånga har gjort muralmålningar av sina drömmar som sommarjobb. De har under tre veckor målat i gångtunneln under Hjulstastråket.

De vill se stadsnära odling på Järvafältet

Anders Österberg, riksdagsledamot (S), och järvabon Anita Karp vill se stadsnära odling på Hästa gård på Järvafältet. Nu har en motion till riksdagen lämnats in, och fler ska lämnas in innan Österberg lämnar politiken nästa år.

Ingen snöröjning på Visbyringen i Rinkeby

Ingen snöröjning görs på Visbyringen i Rinkeby. Avram Lazaridis, vice ordförande i Funktionshinderrådet i Rinkeby-Kista, meddelar att det är hopplöst att ta sig fram.