Elin 90

Vi vill gratulera dig, Elin Söderblom i Husby, som idag fyller 90 härliga år! Du är den som alltid nyfiken sprider så mycket glädje och energi omkring dig.

Först på plats på våra samlingar, sist hem och under tiden med så många skämt och one-liners. Generöst bjuder du på dina livserfarenheter och du lever i ett så händelserikt nu. Du är silverkonstnär, volontär, balettdansare, fiolbyggare och mycket mer.

Uppväxt i Röjeråsen, nära Rättvik i Dalarna i krigstider. Du hade en enkel uppväxt med mycket kärlek i en intelligent familj. Detta i en tid långt före TV, internet och sociala medier där historier traderades och berättades i bygden. Fortfarande omfamnar du släkten som utvandrade till USA under Sveriges svåra år.

Efter tonåren utvidgades världen och kom att innefatta Stockholm, Frankrike, USA och så småningom Husby där du bott sedan 1990. Som du har sagt: ”inte en masdjävel eller stöddig moderat i närheten här.”

Du är självlärd och har haft många anställningar, bland annat på Eriksson som försäljningschef där du satte karlarna på plats. Du har kört bil utan att vare sig kunna backa eller ha körkort till en början, men att vara chaufför ingick i arbetet på Franska ambassaden på 1950-talet.

Först på bollen att vara vegan

Först på bollen att vara vegan, redan 1981. Är det därför du är så energisk och frisk mån tro?

Ett lyckligt äktenskap med din Arne. Stor empati för vänner, familj och grannar som du alltid tar dig tid för. Och du är alltid välklädd och lyser upp hela kvarteret Dovre i Husby.

Din fars uppmaning ”Barn, kom ihåg att ni är världsmedborgare” lever du verkligen upp till!

Stora varma gratulationer från oss grannar!

Förmedlat av Jenny Skagestedt
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trots rekordstor invandring har inte brottsligheten ökat

I dagarna publicerades den av många efterlängtade rapporten (BRÅ2021:9) om brottslingar och deras etniska bakgrund. De högerextrema har länge hävdat att ”PK-eliten mörkat” sanningen om att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade i statistiken. Problemet med det resonemanget är att nån mörkning inte har ägt rum.

Trafikförvaltningens syn är nästintill en förolämpning

Det är ett irriterande att läsa hur Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att de kan lösa problemen med trängseln i lokaltrafiken. Skojar ni? Alltså, är detta ett skämt? Tror ni att mer information ska göra situationen i lokaltrafiken bättre? 

Lägesrapport från JärvaHjälpen

För nästan åtta veckor sedan startade vi JärvaHjälpen med syftet att handla åt äldre och personer i riskgrupp. Det var bland det mest spännande som jag varit med om, eftersom det inte går att se i förväg hur en pandemi kommer att slå. Men jag vet, att jag kan lita på föreningslivet och vänner i Järva.

Superhjältar i munskydd och visir

Dalia Alnuimi från Rinkeby går sista året på samhällsvetenskapliga linjen på gymnasiet har skrivit en hyllning till sjukvårdens hjältar.