Vid en busshållplats på Rinkebystråket står en mamma och två barn och väntar på bussen. Ena barnet frågar vad det är för fläck på bänken. Det är blod, svarar mamman.
 – Ska det behöva vara så här, frågar Mustafa Ahmed, som hörde samtalet.

I fredags kväll blev en man utsatt för mordförsök i Rinkeby. Han hittades svårt blödande utanför en restaurang på Rinkebystråket. Två män är gripna misstänkta för mordförsök. Skadeläget för mannen är fortfarande oklart, enligt polisen.

Måndag morgon ser det fortfarande likadant ut. Inget har hänt

Måndag morgon ser det fortfarande likadant ut. Inget har hänt. En stor blodfläck på bänken, mera blod på marken bredvid ett slängt bananskal.

 – Borde inte platsen städas när något sådant här har hänt? Varför ska medborgarna i Rinkeby behöva se det här?

Mustafa Ahmed konstaterar att platsen inte ens är avspärrad.
 – Jag undrar varför. Folk står där och väntar på bussen. Har våldet normaliserats?

Enligt uppgift från Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd är det Trafikkontoret som ansvarar för renhållningen vid stadens busshållplatser. Nyhetsbyrån Järva har mejlat Trafikkontoret, som tackar för att vi gjort det. Något besked får vi däremot inte, bara att ett ärende har upprättats med nummer SY2011231156DHR.

Har du lämnat en synpunkt och önskat återkoppling kommer du att få svar från våra handläggare. Har du lämnat en felanmälan kommer vi att kontakta vår ansvariga entreprenör. Du får ett meddelande när entreprenören har börjat åtgärda felet och när de är klara. För tillfället skickas däremot inga meddelanden för felanmälningar som gäller stadens parker.

Och så tackar de för bidraget en gång till.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järvabor vidare i entreprenörstävlingen Shift

Den järvabaserade organisationen BLING Startup har tillsammans med nyhetssajten Breakit initierat entreprenörstävlingen Shift för ett mer inkluderande näringsliv. Över 1000 entreprenörer anmälde sig till tävlingen och 400 av dem har gått vidare – flera är från Järva.

Hur lång tid ska det ta att laga bron ?

Det var den 26 april som en lastbil körde in i Femte Rinkebybron och gångbron över stråket stängdes av. Nu är det den 8 juli och gångbron är fortfarande trasig. Hur lång tid ska det behöva ta?

Regeringen ger grönt ljus för utomhusaktiviteter

Regeringen har godkänt all aktivitet utomhus som sker med avstånd. Det är ett mycket viktigt besked för Järva. Därför kan bland annat Rinkeby Run nu anordna en rad utomhusaktiviteter som skid- och skridskoåkning. 

Healthy Women hade sin första tjejkväll i Akalla by

Healthy Women erbjuder träningar utomhus på Ärvinge utegym i Kista hela sommaren och senast hade de dessutom ett efterfrågat danspass.   – Våra tjejkvällar utöver träningspassen är för att alla oavsett val av träningsform ska få träffas och umgås och samtidigt testa på något nytt, säger Susan Dahlbeck.