Det är inte alla som får sin bild målad på en vägg. Men det har Hördur Sigurjonsson, vaktmästare på Rinkeby Folkets Hus.
 – Ja, det är kul, säger han.

Hördur började arbeta på Folkets Hus redan 1994, från 1997 är han fast anställd. I över ett kvarts sekel har han tagit hand om lokaler och föreningar i Folkets Hus. Han trivs med sitt jobb.
– Ja, man träffar en massa folk varje dag. Det händer alltid något nytt. Det är ett mångsidigt arbete.

De senaste åren har huset sprakat av aktivitet. Många föreningar och verksamheter samsas i lokalerna.
– Ja, det stämmer, men det var nog ännu mer fart på 1990-talet. Då när halva Latinamerika var här och Rinkeby hade en egen karneval.

Rinkeby Folkets Hus har varit illa ute flera gånger under årens lopp.
– Några försök har gjorts att sälja huset, men det har inte blivit så. Allmännyttan har alltid ägt huset, nu är det Familjebostäder.

Hördur Sigurjonsson tycker att huset ska vara kvar i allmän ägo.
– Ja, det är ett viktigt hus för vanliga medborgare.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Konstutställning öppnade Bridge i Kista Galleria

Bling och Womenisa har i samarbete med Citycon öppnat Bridge i Kista Galleria och en konstutställning öppnade mötesplatsen. – Vi vill lyfta upp goda förebilder och se till att de får hjälp att nå ut via våra plattformar, sade Amal Said.

Eid al-adha firades på Husby gård

Eid-bönen hölls i Husby Gård i år, men på grund av risk för regn valde många att be hemma. Trots detta var det många som kom.

Utsikt från mitt köksfönster

Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.

Om världens mitt och det glömda Rinkebyarkivet

Det finns ett bortglömt arkiv som Rinkebyborna själva har skapat, med artiklar, foton, dagböcker och annat. Ett unikt material om ortens historia, troligtvis det enda i sitt slag. Men var finns arkivet nu?