Det är inte alla som får sin bild målad på en vägg. Men det har Hördur Sigurjonsson, vaktmästare på Rinkeby Folkets Hus.
 – Ja, det är kul, säger han.

Hördur började arbeta på Folkets Hus redan 1994, från 1997 är han fast anställd. I över ett kvarts sekel har han tagit hand om lokaler och föreningar i Folkets Hus. Han trivs med sitt jobb.
– Ja, man träffar en massa folk varje dag. Det händer alltid något nytt. Det är ett mångsidigt arbete.

De senaste åren har huset sprakat av aktivitet. Många föreningar och verksamheter samsas i lokalerna.
– Ja, det stämmer, men det var nog ännu mer fart på 1990-talet. Då när halva Latinamerika var här och Rinkeby hade en egen karneval.

Rinkeby Folkets Hus har varit illa ute flera gånger under årens lopp.
– Några försök har gjorts att sälja huset, men det har inte blivit så. Allmännyttan har alltid ägt huset, nu är det Familjebostäder.

Hördur Sigurjonsson tycker att huset ska vara kvar i allmän ägo.
– Ja, det är ett viktigt hus för vanliga medborgare.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Många kom till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnds möte

Många kom för att närvara vid Stadsdelsnämnds mötet den 29 september i Rinkebyskolans aula. Frågorna från allmänheten handlade om allt från utförsäljningar och nedskräpning till den omdebatterade begravningsplatsen.

Förskolan Torget satsar på språk

På Rinkebytorg, mitt i hjärtat av Rinkeby, ligger förskolan Tellusbarn Torget. Rektorn Linda Gröndal förklarar att förskolan satsar hårt på skapande och språk. Torget har en egen ateljé med en konstpedagog, och nyligen ingick förskolan i ett språkligt forskningsprojekt med specialpedagogiska institutionen på Stockholms universitet.

Fågelholkar redo för vårens fåglar

Med sportlovet kom värmen och plötsligt hörs fåglarnas kvitter. Därför bygger barnen fågelholkar på Tensta konsthalls sportlovskollo. – Ja, vi blev inspirerade av våren och flyttfåglarna som är på väg tillbaka, säger Maria Westerlund, en bildkonstlärare som under våren arbetar i konsthallen.

Sjukt smart utställning om kampen mot corona

Sjukt smart – heter en ny utställning från Tekniska museet i Rinkeby Folkets Hus. Där finns en mycket att lära sig om uppfinningar i kampen mot corona. – Vi är jätteglada över det här samarbetet, säger Fardosa Omar, projektledare på Rinkeby Folkets Hus.