Husbybor på väg hem från tunnelbanan undrade vad som var på gång.
– Varför står det så många i kö? Vad händer?
Det var Stockholms andra deltävling i Ortens bästa poet som skulle avgöras inne i Folkets Husby.

Precis som i Tensta var det långt ifrån alla som fick plats. Men till skillnad från Tensta träff, så kunde de som inte kom in se utifrån vad som pågick uppe på scenen inne i den fullsatta salen. En högtalare hade placerats utanför, så att så många som möjligt kunde höra bidragen i tävlingen.
Åtta tävlande läste sina egna texter i två omgångar. De två som får högst poäng av de två jurygrupperna vinner.
I Husby var det två killar som fick högsta poäng. Vann gjorde Daniel, som tillsammans med tvåan Mehdi, går vidare till finalen.

Ortens bästa poet är ett nationellt förortsmästerskap som håller deltävlingar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Umeå, Borås och Borlänge. Årets upplaga finns i 10 svenska städer och i mitten av december hålls en stor final där alla vinnare ställs mot varandra.
Tävlingsformen har sina rötter i Poetry Slam som går ut på att utse en vinnande poet bland alla tävlande.
Deltävlingen i Husby samarrangerades med lokala eldsjälar och Husbys unga, och med stöd från Stockholm stads kulturförvaltning.

Bilder: Awo-Nada Yussuf
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mosaik in progress på Svennebygången

Nästa vecka är den klar, mosaiken på Svennebygångens tunnel i Rinkeby. Det är sommarjobbare som skapar de nya konstverken under handledning av pedagoger från Unga berättar som är en verksamhet inom Kulturskolan.

Rinkebys nya hiss står stilla

I knappt en månad har hissen fungerat på Rinkebys tunnelbanestation efter ett långt avbrott. Hissen har bytts ut till en ny modell, men nu är den trasig igen och felanmäld sedan den 28 december. På SL verkar ingen veta någonting om problemet.

Het debatt på Folkets Husby igår kväll

När Kulturhuset Stadsteaterns debatturné gästade Folkets Husby under onsdagskvällen var samtalet minst sagt ettrigt. Amie Bramme Sey modererade samtalet om bilden av förorten som kom på villovägar på grund av en kontroversiell bok, vars författare var med i panelen.

Som United räckte inte till mot Kista SC i helgens derby

Som United åkte på en förlust i helgens bortamatch mot Kista SC i fotbollens division 4 Norra. I halvlek stod det redan 3-1 till Kista SC och resultatet stod sig matchen ut.