Husbybor på väg hem från tunnelbanan undrade vad som var på gång.
– Varför står det så många i kö? Vad händer?
Det var Stockholms andra deltävling i Ortens bästa poet som skulle avgöras inne i Folkets Husby.

Precis som i Tensta var det långt ifrån alla som fick plats. Men till skillnad från Tensta träff, så kunde de som inte kom in se utifrån vad som pågick uppe på scenen inne i den fullsatta salen. En högtalare hade placerats utanför, så att så många som möjligt kunde höra bidragen i tävlingen.
Åtta tävlande läste sina egna texter i två omgångar. De två som får högst poäng av de två jurygrupperna vinner.
I Husby var det två killar som fick högsta poäng. Vann gjorde Daniel, som tillsammans med tvåan Mehdi, går vidare till finalen.

Ortens bästa poet är ett nationellt förortsmästerskap som håller deltävlingar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Umeå, Borås och Borlänge. Årets upplaga finns i 10 svenska städer och i mitten av december hålls en stor final där alla vinnare ställs mot varandra.
Tävlingsformen har sina rötter i Poetry Slam som går ut på att utse en vinnande poet bland alla tävlande.
Deltävlingen i Husby samarrangerades med lokala eldsjälar och Husbys unga, och med stöd från Stockholm stads kulturförvaltning.

Bilder: Awo-Nada Yussuf
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Enbacksskolans bibliotekarie får fint pris

Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset på 100 000 kronor för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. Cilla Dalén arbetar på Enbacksskolan i Tensta och är även författare till lättlästa biografier.

Misstänkta brott i Järva i helgen

Ett misstänkt mordförsök i Rinkeby, en misstänkt våldtäkt i Kista och ett misstänkt mordförsök i Husby har rapporterats under helgen.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 17. Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, är redaktör för sändningen.

Järva allt mer kameraövervakat men ingen tillsyn sker

I Järva finns det största antalet poliskameror som övervakar offentliga platser. Men någon tillsyn av polisens allt mer omfattande kamerabevakning görs inte av Integritetsskyddsmyndigheten som har det ansvaret.