RINKEBY 20200428 Ismahan Ayranci blir Årets Blåslampa. Foto: Nils Petter Nilsson

Rinkeby-Kistas konsumentvägledare Ismahan Ayranci vann årets konsumentpris Blåslampan. Priset delades ut idag på Rinkeby torg.
”Med Ismahan Ayranci har invånarna i Rinkeby-Kista en sann konsumenthjälte och kunskapsspridare i sin vardag” skriver juryn i sin motivering.

Konsumentpriset Blåslampan delas ut varje år av Sveriges Konsumenter och tidningen Råd & Rön. Ismahan Ayranci var en av de nominerade

Vinnaren av Sveriges Konsumenters och tidningen Råd & Röns konsumentpris Blåslampan heter i år Ismahan Ayranci och arbetar till vardags som konsumentvägledare i stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm.

– Här ute är många både språksvaga och kunskapssvaga och det gör att de har mycket emot sig. För mig är det ett kall att man ska ha samma förutsättningar här som vem som helst som är etablerad och har språket, säger Ismahan Ayranci till tidningen Råd & Rön.

Juryns motivering:

”Att vara en medveten och påläst konsument är svårt. Särskilt i en tid när aggressiva säljmetoder och listiga lurendrejerier frodas och kommuners konsumentvägledningar avvecklas i rask takt. Det är en utrotningshotad bransch som konsumentvägledaren Ismahan Ayranci arbetar i. Med föreläsningar och flygblad som vapen ingjuter hon kunskap och makt i invånarna i Stockholms stadsdel Rinkeby-Kista. Och med engagemang och envishet hjälper hon utsatta konsumenter att få upprättelse mot företag och en chans att lösa situationer som kan leda till ekonomiska svårigheter. Målet? Att alla, oavsett förkunskaper, ska ha samma förutsättningar att utöva sina rättigheter som konsument. Med Ismahan Ayranci har invånarna i Rinkeby-Kista en sann konsumenthjälte och kunskapsspridare i sin vardag.”

Priset, en antik blåslampa, 10 000 kronor och en prenumeration på tidningen Råd & Rön, överlämnades vid ceremonin på Rinkeby torg.

Bild: Nils Petter Nilsson
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Alternativa Nobelpristagaren i litteratur firas i Rinkeby

Det blev ingen Nobelpristagare i litteratur i år. Men årets alternativa litteraturpris…

Satsningen på kultur för barnen i Järva läggs ned

– Det är en robot, förklarar en liten kille i klass B3 från Askebyskolan. Han klistrar omsorgsfullt fast fötterna på gubben han klippt och klistrat på ett papper. Projektet Rum för skapande i Järva har gett 6000 barn avgiftsfri undervisning i estetiska ämnen. Men till sommaren läggs verksamheten ned.

Fler sommarjobb än före pandemin i Stockholm

Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021 i Stockholm stad. Det är fler jobb än vad som kunde erbjudas 2019, året innan pandemin. Detta speglas även i Järva där fler ungdomar kommer att få fler jobb än förväntat.

Tre dagar i hälsans tecken i Rinkeby centrum

VVad har Carolina Klüft, Mikaela Laurén och Martin Lidberg gemensamt?Jo, de har alla varit bäst i världen i sina resepktive sporter. Dessutom kommer de att delta på hälsomässan i Rinkeby centrum.