Kollektivtrafik och miljöregionråd, Tomas Eriksson (MP) hörde av sig till Nyhetsbyrån Järva efter förra veckans artikel om rulltrappan i Rinkeby tunnelbana.
– Jag vill bara uttrycka, att jag förstår resenärernas frustration.

Tomas Eriksson påpekar att ansvarig entreprenör för tunnelbanans rulltrappor är företaget Thyssén.

– MTR har väldigt lite med saken att göra i det här fallet. Problemet finns mellan SL och Thyssén. 

Bakgrunden är att det fanns ett planerat underhåll, bestämt sedan länge, av en av de tre rulltrapporna i Rinkeby tunnelbanestation.

– När det arbetet drog igång hände det olyckliga att växeln i den andra uppåtgående trappan gick sönder. Det är ett stort maskineri och vi har inte i dagsläget så stora reservdelar i lager.

Varför inte?

– Alla rulltrappor byggs på plats och skiljer sig åt i modell och konstruktion. Men det finns en likadan i Husby och en nödlösning blev att ta växeln därifrån. Men arbetet har dragit ut på tiden, tyvärr.

Vid brand stannar hissen, och hissen stannar med jämna mellanrum ändå. Är det ens tillåtet att ha det så här? 

– Brandmyndigheten har bedömt att det går att ta sig upp, annars hade stationen stängts helt. Och det hade varit ännu värre.

Tycker du inte att SL borde kompensera Rinkebys resenärer på något sätt? 

– Några sådana besked kan inte jag ge. Vi jobbar på att få den här trappan att fungera så fort som möjligt. Mitt löfte till alla resenärer i hela Stockholm är att rulltrapporna ska fungera bättre.

Hur ofta är du i Rinkeby?

– Jag bor i Hässelby och är inte i Rinkeby varje dag. Men jag har varit i Rinkeby och gått i trapporna. Jag förstår frustrationen hos resenärerna.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De håller en kurs i Första hjälpen

Dockan MiniAnne får sig en omgång hårda tryck över bröstet. – Du trycker 30 gånger och blåser två. Och du trycker i snabb takt. Muaad Hussien och Mohammed Munasar håller i Röda korsets kurs Första hjälpen för alla.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Nyhetsbyrån Järva – veckan som gått. Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av veckans artiklar. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Här sjönk smittan med 69 procent – tecken på vaccinets effekt

I Sverige har man nu kunnat se de första tecknen på att vaccinet mot covid-19 börjar ge effekt, enligt Dagens Nyheters analys av statistiken. På en vecka mer än halverades smittofallen på äldreboenden, de sjönk med 69 procent, vilket är en betydligt snabbare minskning än i övriga samhället.

Misstänkte pedofilen fortsatt häktad

Den man från Rinkeby som sedan mitten av juni sitter häktad misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn är fortsatt häktad, skriver polisen på sin hemsida.