Jag är så lycklig över att Corona-pandemin är en kris,
och inte ett krig.

Sverige kanske behöver stanna upp och tänka efter?
Tankarna går till Syrien,
där man lever under ekonomiska sanktioner och krig,
i 8 år nu.
Städer lagda i Ruiner.
Sverige har ”ekonomiska sanktioner”
mot Syrien, ett land i krig!

Jag har gått i karantän,
jag har haft feber sedan i onsdags, först 37.7,
torsdag 38,7 sen 38, 9,
nu har det dalat till 37.7 igen,
jag håller mig inne.

Min vän har köpt hem den mat som fattades,
jag fick det genom fönstret.
I morgon ska han fixa en ost och mynta och ingefära +
handsprit.

Från mitt köksfönster,
ser jag oskadda vackra hyreshus
i solnedgången.
Så skönt , det kunde varit mycket värre.

Dine Malmsten
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Politik som bygger broar – och river dem

Bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby blev nästintill en nationell angelägenhet efter Axel Conradis (M) förslag om att övervaka bron för att ”gängkriminaliteten i Rinkeby inte ska påverka Ursviksborna”. Men bron är både en viktig del i stadsbyggnaden och en symbol för något större.

Det är när vi höjer våra röster som förändring sker

Ingen ska behöva utsättas för rasism! Ingen ska känna sig tvungen att behöva förbereda sina barn på att de kanske kommer stöta på rasism i samhället.

De röda banden symboliserar blodet som spillts

Igår vad jag på ett möte i Tensta Träff om de senaste dödsskjutningarna i Järva. Tanken bakom mötet var inte att attackera politiker, utan att diskutera och hitta lösningar. Men det som gjorde mig upprörd var hur politikerna fick yttra sig hur de ville, medan föräldrarna inte fick ta upp den kritik som finns.

Plaskdammen utan vatten hela sommaren

Nydalsparken i Tensta är lämnad åt sitt öde.  Plaskdammen är utan vatten…