Jag är så lycklig över att Corona-pandemin är en kris,
och inte ett krig.

Sverige kanske behöver stanna upp och tänka efter?
Tankarna går till Syrien,
där man lever under ekonomiska sanktioner och krig,
i 8 år nu.
Städer lagda i Ruiner.
Sverige har ”ekonomiska sanktioner”
mot Syrien, ett land i krig!

Jag har gått i karantän,
jag har haft feber sedan i onsdags, först 37.7,
torsdag 38,7 sen 38, 9,
nu har det dalat till 37.7 igen,
jag håller mig inne.

Min vän har köpt hem den mat som fattades,
jag fick det genom fönstret.
I morgon ska han fixa en ost och mynta och ingefära +
handsprit.

Från mitt köksfönster,
ser jag oskadda vackra hyreshus
i solnedgången.
Så skönt , det kunde varit mycket värre.

Dine Malmsten
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hopplöst att brevväxla med skatteverket

Jag är en mamma som kom till Sverige under sent 1990-tal från Somalia. Jag gillar det svenska systemet, uppskattar det verkligen, och just därför blir jag så frustrerad när myndigheter som skatteverket inte tar hänsyn till människor med svenska som andra språk.

Någonstans ansvarar vi alla för vårt agerande

Jag tittar på presskonferenserna kl. 14:00, nyheterna på kvällen och undviker teve i övrigt. Jag har lärt mig uppskatta streaming-tjänsterna där jag tar in andra intryck, positiva eller negativa. Jag kommunicerar med de jag älskar varje dag. Jag tröstar eller blir tröstad.

Om DN Stockholm, orten och tryggheten

Jag var ute i Rinkeby och upptäckte de två kvinnorna nere i avgrunden, sådan terräng jag sett i amerikanska CNN-kanalen när flyktingar försöker nå den mexikansk-amerikanska gränsen. Tankarna for runt i huvudet. Var gör de där? Jag hann inte sträcka ut en hjälpande hand innan jag hörde kvinnans första ord:  – Vad tycker du om bron?

En vanlig dag i mitt liv just nu

Sömnsvårigheter och noll rutiner, så ser mina dagar ut just nu. Sena nätter och tidiga mornar med distansundervisning.