Bild: Kerstin Gustafsson Figueroa

Redan första dagen märktes skillnad. Inte bara vädret var bättre, utan hela arrangemanget på Spånga IP var bättre än förra året. Fler tält, flera scener, fler food trucks och framför allt fler besökare. Men det är fortfarande en bra bit kvar innan politikerveckan får en verklig folklig förankring.

 

Nytt för i år är att det finns fem större tält för seminarier som rymmer 60-80 personer. Där pågår diskussioner och föreläsningar mellan 16-19. Tolkning till arabiska, somaliska eller engelska erbjuds, men efterfrågas sällan. Publiken är som regel tillrest och behöver ingen översättning.

Varje kväll 19.00 är det partiledarna som talar från stora scenen. Feministiskt initiativ och Gita Nabavi var först ut i år. Dagen därpå var det Liberalerna och Jan Björklunds tur, som precis som förra året hade mobiliserat duktigt med partimedlemmar från hela Stockholm. Liberalernas stöd ligger mellan 0,7 – 2,89 procent i Järva. Annie Lööf talade på måndagen och Centerpartiet hade också jobbat bra för att fylla bänkraderna (allt sänds direkt i SVT). Centerns väljarstöd var snudd på obefintligt förra valet, låg på mellan 0 till 1.3 procent. Ikväll är det Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor som talar och dagens tema är Integration och migration.

I år finns ett 30-tal av Järvas alla föreningar representerade och samsas i åtta tält som öppnats upp till ett enda. Där finns allt från Rinkeby föräldraråd och Rinkeby Folkets Hus till Kvinnocenter i Hjulsta-Tensta och eko-odlarna De gulliga. Fotbollsklubben Atletico Rinkeby och nattvandrande mammor delar tält med föreningen bakom bygget av Rinkebymoskén, Bahaí och Tenstakyrkan.

Flera föreningar håller även paneldebatter och seminarier under veckan.

Så missa inte:

Idag har Rinkeby Föräldrarådsförening och Rinkeby Folkets Hus seminarium 17-18 i tält 5.

Onsdag: Citizen Järva har Ungdomsforum om skola och utbildning 18-19 i tält 5.

Torsdag: MTR rekryterar 150 nya medarbetare 16-19 i tält 5.

Fredag: Initiative of Change har samtalskafé 17-19 i tält 5.

Lördag: Initiative of Change har samtalskafé 17-19 i tält 5.

Söndag: Citizen Järva har ungdomsforum om trygghet 17-18 i tält 4.

Förorten mot våld har paneldebatt med medborgare och politiker 17-19 i tält 5.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Livstycket säljer ut allt i butiken och stänger för gott

Livstycket i Tensta stänger för gott och säljer ut allt i hela butiken till reducerade priser.  – Det var lång kö när vi öppnade butiken i morse, säger Birgitta Notlöf.

Polisen söker vittnen efter misstänkt mord i Kista

Polisen önskar komma i kontakt med personer som har information att lämna efter att en man hittades avliden efter skottlossning på Sorögatan i Kista natten mot söndagen den 18 april.

Rinkeby fick besök av Livets Ord

Rinkeby fick besök av två församlingar från Livets Ord och SOS-kyrkan i helgen.  Rinkebyborna blev bjudna på både lovsång och kaffe och kakor. De som ville fick sig en samtalsstund om Jesus och Gud.

Polisen stormade in i lägenheten när hon låg och sov

I tisdags morse vaknade Mushtakh av att en främmande man stod i hennes sovrum. Två andra män stod ute i hallen.  – Jag blev jätterädd och trodde att det var kört. Det var polisen.