På tisdagskvällen samlades cirka 40 personer i Tensta träff för att diskutera behovet av en öppen mötesplats för alla i Hjulsta och Tensta.

Mötet på Tensta träff ville skapa ett hus för folket och av folket.
 – För att kunna organisera oss och mötas behöver vi en mötesplats som tillhör oss alla, sade Macarena De la Cerda.

En interimstyrelse valdes för arbetet, med ledamöter som alla har någon slags koppling till Hjulsta eller Tensta, där Macarena Cerda ingår. Men tanken är också att andra ska kunna vara en del av arbetet och de beslut som tas.

Interimsstyrelsen ska arbeta med processen fram till i vår och ambitionen är att bilda en Folkets Hus-förening. Möten planeras med olika myndigheter och organisationer, med förvaltningen och Sisab, och idén ska kommuniceras till alla föreningar som verkar i Hjulsta-Tensta.

– Vi ska se om det behövs en mötesplats för alla, hur det kommer att bli, se vad som krävs och vilka utmaningar som finns, sade Macarena De la Cerda.

Macarena berättade att projektet riktas till alla målgrupper i Hjulsta och Tensta. Utifrån behov och idéer kommer man att utforma verksamheten. Hon sade också att det är ett bra tillfälle för alla i dessa områden att börja prata med varandra och mötas.

Om intresse finns och de lyckas bilda en gemensam Folkets Hus-förening då hoppas de ha ett hus att förvalta om 1-2 år. Förhoppningsvis ett renoverat Tensta träff.

Fatma Qureshi

Se nedan vad mötet kom fram till:

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Du måste vara smart, ha moral och veta vem du jobbar med”

Punktlig och i svart bil anlände hon, Västerorts egen stjärna, Cherrie. Som artist, producent, låtskrivare och egenföretagare var hon inbjuden till Tibble Gymnasium Campus Kista för att tala om arbetsrätt. – Idag gör jag en ordentligt bakgrundskontroll innan jag går med i några samarbeten med olika företag. Om jag vet att något är fel, och det spelar ingen roll hur mycket pengar jag förlorar, så är det inte värt det. Jag vill inte att mina fans ska hata mig.

Demokratiforum 2018 – orten förbereder sig inför valet

– Jag har kollat vad partierna har för ideologier och vilka som…

”Vi på Helio vill vara en hub för kreativa möten”

Denna vecka sitter Nyhetsbyrån Järva på Helio kontorshotell i Kista. Här i den stora loungen hittar ni oss. – Men kontorshotell låter lite tråkigt, så vi brukar kalla det co-working och kontorslösningar, säger Aysha Jones, som är platschef på Helio Kista.

Nu kan Dines målningar ses igen

Dine Malmsten ställer ut sin konst igen. Hennes omtyckta målningar med Rinkeby-motiv finns nu att beskåda på medborgarkontoret på Rinkebystråket. – Jag tycker det är roligt att jag fick erbjudandet att hänga mina tavlor där. Jag hoppas att många kommer att se dem, säger Dine Malmsten.