– Vi som bor i socioekonomisk utsatta förorter upplever gång på gång, att medierna pratar om oss och inte med oss, sade Eleni Terzitane vid ett seminarium om ”engagerande journalistik” som anordnades av den engelskspråkiga webbtidningen The Local.

 – Det är alltid samma historia om skjutningar, bilbränder och andra problem. Vad Nyhetsbyrån Järva gör annorlunda är att vi ger en nyanserad bild av förorten, sade Eleni Terzitane.

Eleni Terzitane och Kerstin Gustafsson Figueroa berättade om Nyhetsbyrån Järvas uppkomst och utveckling, om kurserna i lokaljournalistik, om samarbeten med lokala poddar och bildandet av en stödförening till tidningen.

 – Med vår tidning skapar vi en samhörighetskänsla, vi publicerar nyheter och en beskrivning av omvärlden som Järvaborna känner igen sig i. Vår vision är att bygga ut ett stort nätverk av lokala reportrar, sade Kerstin Gustafsson Figueroa.

Vid seminariet, som hölls i en lokal på Södermalm, deltog även Petter Beckman, ansvarig för projektet #EttSthlm, och Brit Stakston från Blankspot.

Fakta: The Local är en svensk internetbaserad, engelskspråkig webbtidning etablerad i nio europeiska länder: SverigeTysklandFrankrikeSpanienSchweizNorgeDanmarkÖsterrike och Italien.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Så kan du skydda ditt barn från sexuella övergrepp

Det är sommar och barnen leker ute på gårdarna. Inget ont borde få hända dem, men som vuxen kan det vara svårt att hela tiden ha koll på allt. Tanken på att ens barn skulle bli utsatt för sexuella övergrepp är skrämmande, men det finns en hel del du kan göra som förälder för att skydda ditt barn.

De ansvarade för försäljningen av Fristads servicehus

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutade att stänga Fristads servicehus i Bromsten i oktober 2019. Lägenheterna bedömdes ”ha uppnått sin tekniska livslängd”, staden sålde fastigheten och 105 äldre tvingades flytta. Men idag hyr privata företag ut samma lägenheter för höga hyror. Vad säger politikerna, som fattade de avgörande besluten, om det?

Nu börjar firandet av Eid al-adha!

Vid halv tio på söndagsmorgonen är bönen i moskén i Husby över. Folk strömmar ut från lokalen. Alla är finklädda och många ställer upp för att ta familjefoton. – Den här helgen är det särskilt viktigt att umgås med familj, släkt och vänner, säger Hooda Warsame, som bor hos sin moster i Husby.

Grönt initiativ vill ta kampen om Hästa gård

Stockholms stad och miljöborgarråd Daniel Helldén har meddelat att 30 miljoner anslås för att rusta upp Hästa gård. – För oss kom det som en överraskning. Men om man avser att rusta upp Hästa gård borde man ta hänsyn till de medborgarförslag som redan finns, säger Mariam Jallow Tholozan från Grönt Initiativ.