Kista bibliotek har producerat en podcast för stockholmarnas egenförfattade och tidigare opublicerade noveller. Men än finns det möjlighet att delta om man har en tidigare opublicerad novell och är folkbokförd i Stockholms län.

Enheten Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta av Stockholms Stadsbibliotek har bjudit in personer att skicka in sina noveller till biblioteket och därefter har man valt ut ett halvdussin noveller bland dessa, som skådespelare sedan fått läsa in.

– Nu under covid-19 har vi inom Stockholms stadsbibliotek behövt tänka kreativt när det gäller vår programverksamhet och besökarnas aktiva deltagande, säger Lukas Stolpe, projektledare för initiativet.

Kista Biblioteks Novellpodd heter podcasten där förhoppningen är att den ska vara till hjälp för nya författare som vill reflektera över frågor som vilka krav som ställs på en text för att den ska läsas högt, eller vad det innebär att lämna ifrån sig sin text och låta någon annan tolka den. Man menar att det är extra relevant i och med att det finns ett medielandskap där ljudboken, och andra texter skrivna exklusivt för ljudmedier, alltmer breder ut sig.

Biblioteket tar fortfarande emot bidrag och deltagare vars noveller antas till podcasten arvoderas.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tips på saker att göra under en påsk i karantän

Vad ska jag göra……..? En fråga som alla ställer sig ibland, gammal som ung, tjej som kille. Särskilt i dessa dagar.

”Nu måste något göras åt toalettkaoset i Akalla by!”

Med hänvisning till de anställdas arbetsmiljö stängs toaletten i stallet på 4H-gården i Akalla By. Problemen har påtalats i flera år till ansvariga på trafikkontoret i Stockholms stad utan att något har hänt. 

Det dödliga våldet ökar i Stockholm

Fler fall av dödligt våld och fler dödsskjutningar under 2020 jämfört med tidigare år, det visar ny statistik från Brå. Händelser i Stockholmsregionen står för en stor del av den våldsamma ökningen.

Ann-Margarethe lämnar stadshuset, men inte politiken

På Vänsterpartiets listor i kommunalvalet saknas ett bekant namn från Rinkeby. Efter…