Kista bibliotek har producerat en podcast för stockholmarnas egenförfattade och tidigare opublicerade noveller. Men än finns det möjlighet att delta om man har en tidigare opublicerad novell och är folkbokförd i Stockholms län.

Enheten Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta av Stockholms Stadsbibliotek har bjudit in personer att skicka in sina noveller till biblioteket och därefter har man valt ut ett halvdussin noveller bland dessa, som skådespelare sedan fått läsa in.

– Nu under covid-19 har vi inom Stockholms stadsbibliotek behövt tänka kreativt när det gäller vår programverksamhet och besökarnas aktiva deltagande, säger Lukas Stolpe, projektledare för initiativet.

Kista Biblioteks Novellpodd heter podcasten där förhoppningen är att den ska vara till hjälp för nya författare som vill reflektera över frågor som vilka krav som ställs på en text för att den ska läsas högt, eller vad det innebär att lämna ifrån sig sin text och låta någon annan tolka den. Man menar att det är extra relevant i och med att det finns ett medielandskap där ljudboken, och andra texter skrivna exklusivt för ljudmedier, alltmer breder ut sig.

Biblioteket tar fortfarande emot bidrag och deltagare vars noveller antas till podcasten arvoderas.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Melody Farshins Mizeria blir årets sommarföljetong

Husbys egna Melody Farshin släppte sin debutroman Mizeria för snart tre år sedan. Boken har både hunnit bli pjäs och få en uppföljare, och nu publicerar Nyhetsbyrån Järva den som sommarföljetong – med start imorgon!

Gå bara, del 11: Medelhavet – En gravplats utan minnesmärken

Det här är del 11 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Vägen bort från helvetet i Libyen går över Medelhavet. I en liten överlastad båt reser Abdi tillsammans med 30 andra på stormiga vågor, över dödens hav, mot Europa.

Cherrie aktuell med ny singel

– En kvinna ska kunna släppa allt utan att tappa kontrollen, känna sig stark och vara fri, det är Maria, säger Cherrie som är singelaktuell med låten ”Maria”. 

AIF Kista anordnar nattfotboll – med start i kväll

AIF Kista börjar med organiserad spontanfotboll på kvällar i syfte att förebygga att unga hamnar i kriminalitet. Med anledning av den hotfulla stämningen som råder inför helgen, har idrottsföreningen beslutat att dra igång med nattfotbollen tidigare än tänkt.