Tidigt på söndagseftermiddagen samlades människor i en ljusmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att minnas offren från Christchurch.

Vid tvåtiden samlades ett hundratal personer på Sergels torg i Stockholm. De var där för att hedra minnet av dem 50 förlorade liven som togs under fredagen i och med terrorattentatet i Christchurch på Nya Zeeland. 

Under en tyst manifestation tände personer ljus, lämnade blommor och ägnade en tanke åt bland annat Daoud Nabi, Naeem Rashid, Muca Abdi, Ara Parvin och Linda Armstrong. Några av dem människorna som miste sina liv under moskéskjutningarna i Christchurch. Terroroffren var mellan tre till 77 år gamla. 

Eleni Terzitane
Bild: Maliha Khan
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkebyarkivet öppnar för allmänheten

Som en del i firandet av Rinkebys 50-årsjubileum kommer Rinkebyarkivet med start imorgon den 18 mars att ta emot besökare från allmänheten.

Föreningar i Rinkeby-Kista kan få bidrag

Nu kan du som driver en ideell förening med verksamhet riktad till invånarna i Rinkeby-Kista stadsdelsområde ansöka om föreningbidrag för 2020. Ansökningperioden startade för en vecka sedan den 20 december och pågår till och med den 31 januari.

Har någon sett Sahra?

Sahra, 58 år, har varit försvunnen sedan i måndags den 17 juni…

”Det känns som en häxjakt på personalen”

Den senaste medarbetarenkäten i Spånga-Tensta visade på hård intern kritik mot ledningen på Medborgarkontoret. Men när resultatet blev känt startade en av de anställda en namninsamling till stöd för den kritiserade chefen. – Den som inte skriver under röjer sin identitet, säger en av medarbetarna.