Tidigt på söndagseftermiddagen samlades människor i en ljusmanifestation på Sergels Torg i Stockholm för att minnas offren från Christchurch.

Vid tvåtiden samlades ett hundratal personer på Sergels torg i Stockholm. De var där för att hedra minnet av dem 50 förlorade liven som togs under fredagen i och med terrorattentatet i Christchurch på Nya Zeeland. 

Under en tyst manifestation tände personer ljus, lämnade blommor och ägnade en tanke åt bland annat Daoud Nabi, Naeem Rashid, Muca Abdi, Ara Parvin och Linda Armstrong. Några av dem människorna som miste sina liv under moskéskjutningarna i Christchurch. Terroroffren var mellan tre till 77 år gamla. 

Eleni Terzitane
Bild: Maliha Khan
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Både Tensta träff och Tensta gymnasium säljs

Nu är det klart att både Tensta gymnasium och Tensta Träff ska säljas. – Ja, nu läggs de i alla fall ut till försäljning, så får vi se vem som nappar, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tensta.

Framtidens lokalreportrar sökes!

För tredje året i rad hålls i höst en grundkurs i lokaljournalistik på Kista folkhögskola i samarbete med Nyhetsbyrån Järva. Kursen ges på kvällstid med undervisning en gång i veckan under höstterminen.

Skottlossning i Tensta i natt

I natt, natten mellan söndag och måndag, hördes smällar i Tensta. Polisen kunde konstatera att en fönsterruta skjutits sönder.

I morgon drar Järvaveckan igång

Den 2 – 6 juni sänds Järvaveckan digitalt. I fjol ställdes Järvaveckan…