Parthenontemplet

Mamma hade helt seriöst trott att jag driver med hennes liv och krossat hela mitt självförtroende för det dåliga skämtet. Men Ali? Självklart, stackarn, han har det tufft, han kan behöva komma bort. Enda kravet hon hade var att han ska köpa olivolja till henne. OLIVOLJA MALAKA, ÄR DET ALLT SOM KRÄVS? Jag hade hämtat Artistoteles till henne om hon hade gett mig friheten att åka!
Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Aicha

Walla, jag kokar. Så orättvist!

Ali ringer helt oblygt och säger att han köpt en sista minuten till Grekland med sina grabbar för att få komma bort och rensa sina tankar. Om jag ens hade tänkt tanken på att lämna postkoden utan att förmedla det en månad i förväg hade morsan gjort massaker med mig. Hon hade gått full force, all in som sista hinderbanan i Gladiatorerna på mig. Resa? Sista minuten? Grekland? Pffffff, eru duuuuum, du ska ingenstans, sätt dig ner, torka disken och tro inte du är något. Vem tror du att du är, Paris Hilton? Gå och vik ut dig med chihuahuaor på stranden du också.

Mamma hade helt seriöst trott att jag driver med hennes liv och krossat hela mitt självförtroende för det dåliga skämtet. Men Ali? Självklart, stackarn, han har det tufft, han kan behöva komma bort. Enda kravet hon hade var att han ska köpa olivolja till henne. OLIVOLJA MALAKA, ÄR DET ALLT SOM KRÄVS? Jag hade hämtat Artistoteles till henne om hon hade gett mig friheten att åka!

Jävla åsne-Ali, han har ingen aning om vilken VIP-behandling han får bara för att han är grabb! När jag mår som värst, vad får jag? Vit-tvätten. Det är min lyx. Lite lättare påsar att bära på. Wow, tack för den rehaben. 

Jag har levt i en fucking konservburk hela mitt liv medan den manliga versionen av mig åker till Grekland och lever livet

Ali, jävla idiot, hann åka innan vi ens kom hem! Lägenheten är kaos, folk har varit här inne med skorna på. Han har rivit med sig sina grejer när han stuckit. Vem kommer få städa hans rum?!

Jag har levt i en fucking konservburk hela mitt liv medan den manliga versionen av mig åker till Grekland och lever livet. Han kommer hinna göra tre grekinnor på smällen inom loppet av den här trippen. Tro mig, om nio månader kommer Stavros, Yannis och Anastasia med spädbarnsmustasch och Alis näsa födas. Morsan får olivolja och tre souvlakis till barnbarn i ett svep.

Om det inte vore för att vi har samma mamma så hade jag svurit åt hans mamma. Jag kokar. Här har jag mått skit medan han ska gå och dansa och må bra på klubb till grekiska remixen av Despacito.

Jävla Ali. Hoppas fetaosten sätter sig på dina problemområden, inshallah!

Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag. Boken är skriven av Melody Farshin och utgiven på Bonnier Carlsen 2018. Del 30 publiceras imorgon.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tre av Dines tavlor ansågs olämpliga och plockades ner

Familjebostäders VD krävde att tre av Dine Malmstens tavlor, som hänger i Rinkeby Folkets Hus, skulle tas ner. De ansågs ”olämpliga”. Men när media började ställa frågor lät bostadsbolaget meddela att det hela var ett ”missförstånd”.

Sommaröppet på Tensta konsthall

Tensta konsthall bjuder in till konstveranda och konstfredag där barn och vuxna kan få utlopp för sin kreativitet. Samt två utställningar: Den uppmärksammade The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G) av Michael Rakowitz och nya Body to Body av Åsa Norberg och Jennie Sundén.

Nationalmuseum vill vara ett museum för alla

På Nationalmuseum visas mer än 5000 målningar och konstföremål. Bland de svenska målningarna finns två som föreställer människor med afrikanskt ursprung. – Vi vill vara ett museum för alla, representation är viktigt, säger Anna Jansson, konsthistoriker och kommunikatör på Nationalmuseum.

Mizeria, del 4: Lojalitetsbröder

Det här är del 4 i sommarens följetong Mizeria. Boken, som är skriven av Melody Farshin, handlar om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i en förort i miljonprogrammen. Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar så olika ut.