Nu är Tensta Träff invigt. Fram till den 29 februari 2020 kommer lokalerna stå öppna. Det är Studiefrämjande som sedan juli 2019 driver Tensta Träff med stöd av Stockholm stad.

Tensta Träff bjuder in oss för att visa upp sina lokaler och bjuda in folket till att bidra med att liva upp huset igen. Kvällen börjar med fika och en introduktion från personalen i huset. Den stora salen är fint dekorerad, där finns även en vägg där man kan måla och uttrycka sig i form av konst. Något som inte går att missa är lapparna som är placerade på golvet runt rummet. “Vad är du stolt över?” “Vad gör dig glad?” “Vad är det bästa livsrådet du har fått?” Poängen med dessa frågor var att man skulle gå ihop två och två, helst med någon du inte känner, för att lära känna den andra personen. 

Sakariya Hirsi, som är verksamhetsutvecklare i huset, berättar under introduktionen att han vill att alla ska känna sig hemma i detta hus. Det ska vara ett rum där alla kan uttrycka sig på vilket sätt de vill, ett hus där alla känner sig välkomna. Efter övningen höll personalen i huset en dialog mellan varandra, där alla de pratade om varför de tog sig an jobbet och vad det vill tillföra till huset. Något som alla hade gemensamt var deras intresse om att väcka liv i huset och involvera medborgarna i området.

Kvällen fortsatte med en presentation av de verksamheter som redan är igång i huset och de som kommer vara där under de kommande månaderna. På scenen kunde man lämna förslag på vad man ville se ske i huset. Den fullspäckade kvällen avslutades med en workshop om fördomar, comfortzone och kontaktnätverk av podcasten Galdem A Talk och föreningen Second Chance.

 – Det kändes otroligt skönt att få invigningen avklarad. Nu är det bara att fortsätta framåt och få huset att leva, säger Sakariya Hirsi. 

Zamzam Bouraleh

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Svensksomalier i vården startar nytt nätverk i Järva

Fyra sjuksköterskestudenter i Järva startar ett nytt nätverk på instagram. Ayan Abdi Ismail, Ayan Ali Salad, Kaltumo Bashir och Fatimazahra Amin är uppväxta i Rinkeby och Tensta och brinner för att hjälpa människor.

Husbyrådets arbete går in i en ny fas – vill engagera flera

Husbyrådet vill bli husbybornas parlament, ett forum för att kunna påverka området de bor i. – Vi vill hitta nya vägar till inflytande och delaktighet. De vägar som finns idag räcker inte till, säger Atusa Rezai från Folkets Husby.

I år firas 8 mars på nytt sätt

Ayan Mohamed i Tensta har kommit på ett corona-säkert sätt att fira den Internationella kvinnodagen. – Vi möts upp i små grupper utomhus den sjunde och åttonde mars. Vi går, springer eller dansar. Så kan vi fira kvinnodagen tillsammans, med distans.

Fullträff med fotbollsturneringar och tjejmingel

Det var många lag som hade turneringar parallellt i Tenstahallen och Ungdomens hus i Rinkeby förra helgen. BK Bussenhus i samarbete med Atletico Rinkeby och Betongboll körde fotboll i Ungdomens hus. I BKB-cupen i Tenstahallen vann Tenstaflickorna FC.