Nu är Tensta Träff invigt. Fram till den 29 februari 2020 kommer lokalerna stå öppna. Det är Studiefrämjande som sedan juli 2019 driver Tensta Träff med stöd av Stockholm stad.

Tensta Träff bjuder in oss för att visa upp sina lokaler och bjuda in folket till att bidra med att liva upp huset igen. Kvällen börjar med fika och en introduktion från personalen i huset. Den stora salen är fint dekorerad, där finns även en vägg där man kan måla och uttrycka sig i form av konst. Något som inte går att missa är lapparna som är placerade på golvet runt rummet. “Vad är du stolt över?” “Vad gör dig glad?” “Vad är det bästa livsrådet du har fått?” Poängen med dessa frågor var att man skulle gå ihop två och två, helst med någon du inte känner, för att lära känna den andra personen. 

Sakariya Hirsi, som är verksamhetsutvecklare i huset, berättar under introduktionen att han vill att alla ska känna sig hemma i detta hus. Det ska vara ett rum där alla kan uttrycka sig på vilket sätt de vill, ett hus där alla känner sig välkomna. Efter övningen höll personalen i huset en dialog mellan varandra, där alla de pratade om varför de tog sig an jobbet och vad det vill tillföra till huset. Något som alla hade gemensamt var deras intresse om att väcka liv i huset och involvera medborgarna i området.

Kvällen fortsatte med en presentation av de verksamheter som redan är igång i huset och de som kommer vara där under de kommande månaderna. På scenen kunde man lämna förslag på vad man ville se ske i huset. Den fullspäckade kvällen avslutades med en workshop om fördomar, comfortzone och kontaktnätverk av podcasten Galdem A Talk och föreningen Second Chance.

 – Det kändes otroligt skönt att få invigningen avklarad. Nu är det bara att fortsätta framåt och få huset att leva, säger Sakariya Hirsi. 

Zamzam Bouraleh

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Somaliska akademiker vill inspirera fler unga att studera

Somaliska Akademiker är en ideell förening som finns i Stockholm, Göteborg och Linköping.  – Vi vill inspirera fler somaliska ungdomar att utbilda sig. Det finns många hinder om man inte har en akademisk bakgrund, säger Mahbuba Abdillah.

Healthy Women körde sommarens sista tjejkväll

Healhty Women i samarbete med Framtidens Hus och Akalla ungdomsgård bjöd i helgen på sommarens sista tjejkväll med grill, lekar och kampsporten Capoeria.

Somaliska akademiker visar olika vägar efter studenten

Strålande väder var det när Somaliska Akademiker Stockholm hade studentfest med grill och gäster i Rinkeby. Temat var Student 2020 och tillsammans med Rinkeby Folkets Hus och Studier&Arbete ville man inspirera och informera unga att studera vidare. 

Priser till de första vinnarna som orienterat med HittaUT

I söndags var vinnarna i Rinkeby Runs lotteri på plats i Romeos Café för att hämta upp sina vinster  – träningskläder från Adidas.