Sommarens sista tjejkväll utomhus avslutades med kickboxning i Akalla by. Tjejkvällarna med Healthy Women kommer att fortsätta under hösten, men kommer då att vara inomhus i lokaler i Akalla by café. 

 Månadens tema var ”kickboxning” och tjejerna fick lära sig grunderna i kampsporten kombinerat med fys. Kickboxning innefattar både slag och sparkar.

Styrkan och gemenskapen sitter i att ha ett nätverk

 – Utöver kickboxningen nätverkade vi alla som var på plats och gjorde en övning i teambuilding, med bland annat ”speed dating”. Vi är idag drygt 400 tjejer i nätverket och det är roligt att få cirkulera och lära känna och prata med varandra. Och det gjorde vi i cirka två minuter per person. Styrkan och gemenskapen sitter i att ha ett nätverk omkring sig, säger Susan Dahlbeck.

Healthy Women är ett nätverk för endast tjejer och är en sektion under föreningen Kista Sports Club. Det genomförs regelbundna fysiska aktiviteter för att förbättra den fysiska, men också den psykiska hälsan i Järva bland kvinnor.

Det finns gymverksamhet där man får träna med personlig tränare i smågrupper, samt andra aktiviteter. Varje månad anordnas det events med olika teman. 

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Brottsligheten minskar men skjutningarna ger otrygghet

Antalet inbrott i Järva har minskat från 300 till 35, och bilbränderna…

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.

Beslutet att flytta förvaltningen till Tensta rivs upp

När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess. Nu verkar det inte bli någon flytt alls.

Ebba Busch Thor tror på ”connecting people”

När Ebba Busch Thor kom till Järvaveckan talade hon inte om bristen på ”kristna värderingar i förorten”, som hon gjorde nyligen. Nu lät det annorlunda.  – För oss kristdemokrater är inte samhällsklass eller vilken del av världen du kommer ifrån det viktigaste.