Sommarens sista tjejkväll utomhus avslutades med kickboxning i Akalla by. Tjejkvällarna med Healthy Women kommer att fortsätta under hösten, men kommer då att vara inomhus i lokaler i Akalla by café. 

 Månadens tema var ”kickboxning” och tjejerna fick lära sig grunderna i kampsporten kombinerat med fys. Kickboxning innefattar både slag och sparkar.

Styrkan och gemenskapen sitter i att ha ett nätverk

 – Utöver kickboxningen nätverkade vi alla som var på plats och gjorde en övning i teambuilding, med bland annat ”speed dating”. Vi är idag drygt 400 tjejer i nätverket och det är roligt att få cirkulera och lära känna och prata med varandra. Och det gjorde vi i cirka två minuter per person. Styrkan och gemenskapen sitter i att ha ett nätverk omkring sig, säger Susan Dahlbeck.

Healthy Women är ett nätverk för endast tjejer och är en sektion under föreningen Kista Sports Club. Det genomförs regelbundna fysiska aktiviteter för att förbättra den fysiska, men också den psykiska hälsan i Järva bland kvinnor.

Det finns gymverksamhet där man får träna med personlig tränare i smågrupper, samt andra aktiviteter. Varje månad anordnas det events med olika teman. 

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Möt Bilal – en av Förortsgalans unga funktionärer

Bilal Abdelwahab arbetade som funktionär under Förortsgalan 2019. Han spelar för fotbollslaget BK Bussenhus i Tensta som prisades under galan.

Läslust drar igång i januari igen

Den 18 januari drar projektet Läslust igång igen i Rinkeby. – Fokus är att hitta läslusten och utveckla nyfikenheten för barn att läsa, säger Shilan Nazari, som leder projektet.

Järvas friskolor samarbetar för ännu bättre resultat

En gång i månaden träffas rektorerna för friskolorna i Järva. – Vi vill ta fram de gemensamma nämnare vi har i vårt arbete och sprida den kunskapen till alla skolor i området, säger Amir Sajadi, Järvaskolans VD.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 14 Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under…