Qaran spelade under onsdagskvällen årets första hemmamatch på Knutby BP.  Tureberg var dagens motståndare, på förhand en tuff uppgift för båda lagen som satsar på uppflyttning till Division 5 nästa säsong. 

Matchen mot Tureberg får ses som ett fall framåt, då slutresultatet skrevs till oavgjort 1-1 (0-0).

Under försäsongen har Qaran truppen fyllts på med en hel del nya spelare. Det medför att truppen behöver bli samspelt, vilket sker över tid.

Den inledande kvarten i första halvlek är väldigt bra för Qarans del, laget har ett stort bollinnehav och styr matchbilden. Efter det jämnar matchbilden ut sig och Tureberg hittar nycklar till att ha ett större bollinnehav och gör det svårt för Qaran i deras höga försvarsspel. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek börjar som den första slutade, med ett övertag för Tureberg och mängder av lägen framför Qarans mål, som målvakten Mehmet Görgülü avvärjer.

Qaran har stunder i andra halvlek där de spelar bra och kommer till fina anfall, men misslyckas med sista passningen eller avsluten.

Ett rättvist resultat var det nog till slut

I mitten av andra halvlek tog bortalaget Tureberg ledningen med 0-1. Qaran tog över matchen i sista kvarten och kvitterade rättvist till 1-1 av Abdullahi, även kallad Acceleration, vilket också blev slutresultatet. Ett rättvist resultat var det nog till slut.

Nya tag för spelartruppen och tränarteamet under den kommande träningsveckan.

Text och bilder: Said Ali

Nästa match för Qaran, i serien division 6 B, är borta mot IFK Viksjö, den 29 augusti klockan 13:00.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Som United imponerade i matchen mot Älvsjö AIK

Som United besegrade Älvsjö AIK på Knutby bollplan i en träningsmatch på lördagen.    – Årets klart bästa träningsmatch, trots att laget saknade några ordinarie spelare. Men ersättarna visade att de håller minst lika bra form, sade Hatun Dahir.

”Jag har en treårsplan, det tar tid att bygga en bra skola”

Nu är han på plats, Hjulsta grundskolas nya rektor. Bassem Jerbi tillträdde sin tjänst den 7 januari. – Det känns fantastiskt kul att vara här, det gör det verkligen.

Föreningar i Rinkeby-Kista kan få bidrag

Nu kan du som driver en ideell förening med verksamhet riktad till invånarna i Rinkeby-Kista stadsdelsområde ansöka om föreningbidrag för 2020. Ansökningperioden startade för en vecka sedan den 20 december och pågår till och med den 31 januari.

Healthy Women hade sin första tjejkväll i Akalla by

Healthy Women erbjuder träningar utomhus på Ärvinge utegym i Kista hela sommaren och senast hade de dessutom ett efterfrågat danspass.   – Våra tjejkvällar utöver träningspassen är för att alla oavsett val av träningsform ska få träffas och umgås och samtidigt testa på något nytt, säger Susan Dahlbeck.