Qaran spelade under onsdagskvällen årets första hemmamatch på Knutby BP.  Tureberg var dagens motståndare, på förhand en tuff uppgift för båda lagen som satsar på uppflyttning till Division 5 nästa säsong. 

Matchen mot Tureberg får ses som ett fall framåt, då slutresultatet skrevs till oavgjort 1-1 (0-0).

Under försäsongen har Qaran truppen fyllts på med en hel del nya spelare. Det medför att truppen behöver bli samspelt, vilket sker över tid.

Den inledande kvarten i första halvlek är väldigt bra för Qarans del, laget har ett stort bollinnehav och styr matchbilden. Efter det jämnar matchbilden ut sig och Tureberg hittar nycklar till att ha ett större bollinnehav och gör det svårt för Qaran i deras höga försvarsspel. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek börjar som den första slutade, med ett övertag för Tureberg och mängder av lägen framför Qarans mål, som målvakten Mehmet Görgülü avvärjer.

Qaran har stunder i andra halvlek där de spelar bra och kommer till fina anfall, men misslyckas med sista passningen eller avsluten.

Ett rättvist resultat var det nog till slut

I mitten av andra halvlek tog bortalaget Tureberg ledningen med 0-1. Qaran tog över matchen i sista kvarten och kvitterade rättvist till 1-1 av Abdullahi, även kallad Acceleration, vilket också blev slutresultatet. Ett rättvist resultat var det nog till slut.

Nya tag för spelartruppen och tränarteamet under den kommande träningsveckan.

Text och bilder: Said Ali

Nästa match för Qaran, i serien division 6 B, är borta mot IFK Viksjö, den 29 augusti klockan 13:00.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

17-åringen döms mot sitt nekande

Svea hovrätt har fastställt domen mot den 17-årige pojke, som dömdes för att ha skjutit en 25-årig man till döds inne på pizzerian i Rinkeby centrum förra året. 17-åringen döms till tre års sluten ungdomsvård mot sitt nekande, skriver Dagens Nyheter.

Många utan biljett när SL kontrollerar

Trots att SL gjorde mer än fem gånger fler biljettkontroller i augusti 2019 än i augusti 2020 är det fler som åker fast i år. Buss 179 är en av de linjer som ofta kontrolleras, och många järvabor saknar biljett.

Nu tar Nimo över serveringen i Tensta konsthall

Första dagen serverades morots- och pumpasoppa med somaliskt majsbröd.  – Imorgon blir det falafel och grillad halloumi. En annan dag grillspett och ris på somaliskt vis, säger Nimo Mohamed, som driver NIMOS KÖK i Tensta konsthall.

Hyresförhandlingarna bröts efter orimliga höjningskrav

Hyresförhandlingarna mellan de kommunala bostadsbolagen och Hyresgästföreningen har brutits efter att värdarna krävt nästan tre procents hyreshöjning för 2021. – Vi vill egentligen ha noll procents höjning, folk har ingenting att lägga undan, säger Reijo Krogell från Hyresgästföreningen.