Ordningsvakter i rinkeby centrum

Onsdagens möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd bjöd inte på mycket till debatt. Nämnden röstade genomgående enligt stadsdelsförvaltningens förslag. Lite diskussion blev det dock om Rinkeby torg.

Elvir Kazinic (S) undrade hur det kom sig att ordningsvakterna som patrullerar i centrum inte har lyckats få bukt med de problem som invånarna klagar på; nedskräpning och olaglig försäljning.
– Vakterna ökar inte tryggheten och medborgarna klagar. Ska vi inte lyssna på dem?

Nämndens ordförande Ole-Jörgen Persson (M) var av en annan åsikt.
– Jag är inte alls överens med dig om att ordningsvakterna inte skulle ha någon betydelse. Den nya Brå-rapporten visar att vakterna har en betydelse för den upplevda tryggheten. Arbetet med att få bort den olagliga försäljningen i Rinkeby centrum ska lösas oavsett om det tar sex månader, ett år eller fem år.

Pengarna som staden lägger på ordningsvakter kan användas på bättre sätt

Niklas Thorén (V) höll inte med om att det inte spelar någon roll hur lång tid det tar och Elvir Kazinic menade att pengarna som staden lägger på ordningsvakter kan användas på bättre sätt. Tomas Beer (MP) föreslog att bjuda in polisen för att höra deras uppfattning i frågan. 

Stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld deltog också i mötet och rapporterade för pågående och kommande aktiviteter i Rinkeby-Kista.

1250 ungdomar har erbjudits sommarjobb i stadsdelen, ett lokalt program för pride-veckan finns nu online, liksom en lista över sommaraktiviteter. Toaletter ska finnas vid Akalla by och Husby gård under sommaren och familjehusen börjar successivt öppna för verksamhet igen efter pandemin.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Känd rappare bland de mordmisstänkta

Efter mordet i Rinkeby natten till nyårsafton sitter nu tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem är en framgångsrik artist. 

Explosion i Kista igår kväll

En kraftig explosion hördes från en pizzeria i ett bostadshus i Kista på tisdagskvällen. Inga personer skadades. 

BKB Bussenhus ställer in höstens träningar

BK Bussenhus kommer inte bedriva någon pojk- och ungdomsverksamhet i Tensta höst och på obestämd tid. Orsaken är den senaste tidens skjutningar.

Rektorn för Hjulsta Grundskola svarar på kritiken

Rektorn för Hjulsta Grundskola, Helene Hodges, har kritiserats hårt av både föräldrar och sin egen personal. Här svarar hon i mejl på frågorna från Nyhetsbyrån Järva.