Ordningsvakter i rinkeby centrum

Onsdagens möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd bjöd inte på mycket till debatt. Nämnden röstade genomgående enligt stadsdelsförvaltningens förslag. Lite diskussion blev det dock om Rinkeby torg.

Elvir Kazinic (S) undrade hur det kom sig att ordningsvakterna som patrullerar i centrum inte har lyckats få bukt med de problem som invånarna klagar på; nedskräpning och olaglig försäljning.
– Vakterna ökar inte tryggheten och medborgarna klagar. Ska vi inte lyssna på dem?

Nämndens ordförande Ole-Jörgen Persson (M) var av en annan åsikt.
– Jag är inte alls överens med dig om att ordningsvakterna inte skulle ha någon betydelse. Den nya Brå-rapporten visar att vakterna har en betydelse för den upplevda tryggheten. Arbetet med att få bort den olagliga försäljningen i Rinkeby centrum ska lösas oavsett om det tar sex månader, ett år eller fem år.

Pengarna som staden lägger på ordningsvakter kan användas på bättre sätt

Niklas Thorén (V) höll inte med om att det inte spelar någon roll hur lång tid det tar och Elvir Kazinic menade att pengarna som staden lägger på ordningsvakter kan användas på bättre sätt. Tomas Beer (MP) föreslog att bjuda in polisen för att höra deras uppfattning i frågan. 

Stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld deltog också i mötet och rapporterade för pågående och kommande aktiviteter i Rinkeby-Kista.

1250 ungdomar har erbjudits sommarjobb i stadsdelen, ett lokalt program för pride-veckan finns nu online, liksom en lista över sommaraktiviteter. Toaletter ska finnas vid Akalla by och Husby gård under sommaren och familjehusen börjar successivt öppna för verksamhet igen efter pandemin.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Svenska Journalistförbundet i möte med Nyhetsbyrån Järva

Igår höll Nyhetsbyrån Järva ett möte i Rinkeby som initierades av Svenska Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert. Vi berättade hur Nyhetsbyrån Järva arbetar och har utvecklats.

Town Hall Meeting imorgon med dem som styr Stockholm

Global Village anordnar ett digitalt Town Hall Meeting med den politiska majoritetens borgarråd imorgon, tisdag, kl. 18-20. Hur kan Stockholm blir mer jämlikt? Vilka frågor tycker du är viktiga? Miljön? Skolan? Arbetslösheten? Äldreomsorgen? Välkommen att diskutera utvecklingen med dem som styr Stockholms stad.

Nu blir det vattenpolo hela hösten i Husbybadet!

Järvabadet har nog varit sommarens största succé, men den sista augusti stänger man för hösten. Men den som vill fortsätta spela vattenpolo kan göra det i Husbybadet i höst.

De ger liv åt undersökningen om trygghet i Järva

Resultaten från Folkets Husbys trygghetsundersökning blir radio. Av de fakta och siffror som presenterats i en rapport har det nu blivit en dramadokumentär i kortformat. – Vi ville nyansera begreppen trygghet och göra statistiken tillgänglig för fler, säger Nader Attiyah, en av producenterna till radioprojektet.