Under lördagskvällen hölls P3 Guld-galan för nittonde året i rad. Rinkebysonen och rapartisten Yasin fick ta emot pris i kategorierna Årets artist och Årets hiphop/RNB.

Yasin har under 2020 släppt sina två första albums, 98.01.11 och More To Life samt ett antal singlar. 

Han var dock inte på plats under galan för att ta emot priserna. Yasin sitter häktad mot sitt nekande sedan nyårsafton, misstänkt för stämpling till människorov. Istället meddelade en röst i sändningen detta:

– Yasin kunde inte vara på plats för att ta emot sina priser.

Till Aftonbladet säger Anna Karin Larsson, områdeschef för musiken på SR,att de höll det kort eftersom de ville fokusera på artisterna som var på plats. Hon säger också att till följd av covid-19 fick bara vinnare vara på plats, och det var inte aktuellt att låta någon annan ta emot priset i Yasin ställe.

Bild: Instagram/Skärmdump

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

BKB Bussenhus ställer in höstens träningar

BK Bussenhus kommer inte bedriva någon pojk- och ungdomsverksamhet i Tensta höst och på obestämd tid. Orsaken är den senaste tidens skjutningar.

Bostadsvrålet i Folkets Husby

Bostadsvrålet är en nationell plattform där bostadspolitiken diskuteras. Under lördagen pågick föredrag och debatter i Folkets Husby och idag, söndag, fortsätter arrangemanget i Hökarängen.

Ungdomens Hus fortfarande stängt – lokalerna byggs om

Ungdomens Hus i Rinkeby är fortfarande stängt. Lokalerna har försetts med larmade dörrar och ska byggas om innan verksamheten kan öppna igen.

Dagkollo hela sommaren med BK Bussenhus och Rädda Barnen

På Eggeby gård har barn kunnat komma till BK Bussenhus och Rädda Barnens dagkollo hela sommaren. Akrem Hashim Yahya är en av handledarna för 66 sommarjobbare. Med sommarjobbarna har de organiserat olika aktiviteter för barn mellan 9 till 13 år.