Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus.
– Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Folkets Hus i Rinkeby är i full gång med att anpassa sina verksamheter till den rådande situationen med coronaviruset. De arbetar hårt för att bevara de aktiviteter som finns och för att se till att livet fortsätter som vanligt så långt det är möjligt.
– Det är framför allt verksamheterna för barn och unga som omarbetas och anpassas till läget. Även föräldrarna behöver inkluderas i detta.

Pysselakuten delar ut pysselpåsar till barnfamiljer ute på lekplatserna

Pysselakuten delar ut pysselpåsar till barnfamiljer ute på lekplatserna. Innehållet i påsarna består av kritor, böcker, spel och leksaker, allt som behövs för att ha roligt. Projektet leds av Fardosa Omar och allt innehåll i påsarna har skänkts av organisationer, företag och privatpersoner.

– Vi vill stärka gemenskapen i området på det sätt som är möjliga. Med Pysselakuten kommer vi att ta oss ut till de olika parkerna i Rinkeby, erbjuda pyssel, böcker till barnen och uppmuntra till aktiviteter ute.

Det finns en stor förhoppning att familjer på så sätt kommer ut och leker men samtidigt behåller en social distansering.
– För att kunna genomföra denna idé har vi fortsatt behov av stöd i form ekonomiskt stöd eller av material som böcker, pennor, pysselmaterial och leksaker, säger Amal Omar.

Under hela sommaren fortsätter Pysselakuten sin verksamhet. Två gånger i veckan, lördag och onsdag, kommer de att finnas i olika lekparker i stadsdelen.

Krista Sirviö
Fardosa Omar är den som driver Pysselakuten på Rinkeby Folkets Hus.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ortens farsa går i pension

Rinkebys borgmästare, eller kanske bättre hela ortens farsa, går i pension. Mohamed Hagi Farah har fyllt 67 och slutar som medborgarvärd i Rinkeby-Kista. Han tackades och firades av föreningslivet i Rinkeby Folkets Hus igår kväll.

Recension: Lowkey av Melody Farshin

– I både Mizeria och Lowkey har Farshin lyckats med något som många har svårt med och det är att prata om de problem och utmaningar som finns i förorten, utan att stämpla förorten som problematisk. Rashid Musa recenserar husbybon Melody Farshins nysläppta bok Lowkey.

Zamzam rapporterar från Järva på 1:a maj

Idag är det den första maj, arbetarrörelsens dag. Eftersom inga demonstrationståg kan fylla gatorna i år kommer dagen firas med webbsändningar, röda flaggor från balkonger och livesänd webbradio. Radion är kulturhuset Cyklopens initiativ och Nyhetsbyrån Järva kommer att medverka.

”Vem skyddar mig från polisen?”

Det räcker – folket mot övervåldet  – var temat för seminariet som…