Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus.
– Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Folkets Hus i Rinkeby är i full gång med att anpassa sina verksamheter till den rådande situationen med coronaviruset. De arbetar hårt för att bevara de aktiviteter som finns och för att se till att livet fortsätter som vanligt så långt det är möjligt.
– Det är framför allt verksamheterna för barn och unga som omarbetas och anpassas till läget. Även föräldrarna behöver inkluderas i detta.

Pysselakuten delar ut pysselpåsar till barnfamiljer ute på lekplatserna

Pysselakuten delar ut pysselpåsar till barnfamiljer ute på lekplatserna. Innehållet i påsarna består av kritor, böcker, spel och leksaker, allt som behövs för att ha roligt. Projektet leds av Fardosa Omar och allt innehåll i påsarna har skänkts av organisationer, företag och privatpersoner.

– Vi vill stärka gemenskapen i området på det sätt som är möjliga. Med Pysselakuten kommer vi att ta oss ut till de olika parkerna i Rinkeby, erbjuda pyssel, böcker till barnen och uppmuntra till aktiviteter ute.

Det finns en stor förhoppning att familjer på så sätt kommer ut och leker men samtidigt behåller en social distansering.
– För att kunna genomföra denna idé har vi fortsatt behov av stöd i form ekonomiskt stöd eller av material som böcker, pennor, pysselmaterial och leksaker, säger Amal Omar.

Under hela sommaren fortsätter Pysselakuten sin verksamhet. Två gånger i veckan, lördag och onsdag, kommer de att finnas i olika lekparker i stadsdelen.

Krista Sirviö
Fardosa Omar är den som driver Pysselakuten på Rinkeby Folkets Hus.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rån på Hjulsta torg idag

Polis har ryckt ut till Hjulsta torg med anledning av att personal i en kiosk blivit utsatt för rån. Polisen larmades strax före klockan 12 på måndagen.

Vart tog träden i Rinkeby vägen?

Runt Rinkeby centrum har flera träd sågats ned. Varför? Beror det på de nyligen uppsatta övervakningskamerorna?  – Nej, det är inte anledningen, säger Erik Söderberg, pressansvarig på Trafikkontoret.

Vattenleken i Husbyparken färdig!

Lagom till värmen blev vattenleken i Husbyparken klar. Det sprutar och stänker lite hur som helst och barnen kan själva sätta fart på vattenstrålarna.  – Det är jättekul, sade Ali, 9 år, i plaskblöt t-tröja.

Nyhetsbyrån Järva fick besök av tevekanalen Al Kompis

Nyhetsbyrån Järva fick besök av mediaföretaget Al Kompis. De intervjuade Kerstin Gustafsson Figueroa och vi fick chansen att intervjua Al Kompis reporter Sandy El Doukhi.