Ombyggnaden och upprustningen av Folkets Hus i Rinkeby har äntligen inletts.

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.
 – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

I många år har det funnits önskemål om att bygga om stora salen i Rinkeby Folkets Hus. Meningen är att salen ska kunna användas för alla slags kulturella begivenheter.

 – Vi kommer att kunna streama filmer, opera och teater från hela världen. Scenen kan sänkas och höjas och alla i publiken kommer att se jättebra.

Publiken kommer att sitta på en läktare, stolar som kan flyttas fram och bort, i en så kallad gradäng.

 – Stolarna kan också tas bort helt och salen kan användas vid stora fester, som bröllop och annat, säger Jörgen Strandberg.

Dessutom kommer en balkong att byggas inne i salen, men de väntar fortfarande på bygglov. Foajén, utanför stora salen, kommer också att bli större för att kunna ta emot fler.

 – Så fort det är klart med bygglov kör de igång. Vi ska bli duktiga på kultursatsningar. Vi har ju Kulturförvaltningen härute och det är bra om vi kan börja samarbeta mer. Här kan föreställningar prövas innan de ska ut på turné.

2017 började planerna på ombyggnad ta fart, under 2018 bildades arbetsgrupper med Rinkeby Folkets Hus, Familjebostäder som äger fastigheten, Kulturförvaltningen och Boverket. Det dröjde länge innan arbetet satte fart, men nu tror Jörgen Strandberg att det kommer att gå fort.

 – Vi väntar på ett bygglov, men annars finns all kompetens och allt annat är klart. Vi måste inviga stora salen vid årsskiftet, det handlar om pengar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommaröppet på Tensta konsthall

Tensta konsthall bjuder in till konstveranda och konstfredag där barn och vuxna kan få utlopp för sin kreativitet. Samt två utställningar: Den uppmärksammade The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G) av Michael Rakowitz och nya Body to Body av Åsa Norberg och Jennie Sundén.

Domartrion som dömer finalen i Supercupen imorgon

Som United och Sundsvall, två lag som båda har vunnit cuper i sommar, möts i en final i Supercupen i Rinkeby imorgon kväll. Matchen döms av tre kvinnliga elitdomare. – Vi ligger före Premier League som har inte haft en kvinnlig huvuddomare ännu, säger Said Ali.

”Han förnekar gärningen och bestrider ansvar”

Idag inleddes rättegången mot den tidigare styrelsen i Al-Azharstiftelsen i Stockholms tingsrätt. Hela första dagen ägnade åklagare Lisa Hermanrud åt att föredra åtalspunkterna.

Polisen övervakar Järvafältet permanent med värmekameror

Nya höghuset vid Rinkebyterrassen stod färdigt 2017 och syns från stora delar av Järvafältet. Men vad du kanske inte vet är att när du ser huset så ser det samtidigt dig. Nyhetsbyrån Järva kan avslöja att polisen med hjälp av värmekamera kan följa dina rörelser, dygnet runt och permanent, på fältet mellan Rinkeby, Tensta, Kista och Husby.