Ombyggnaden och upprustningen av Folkets Hus i Rinkeby har äntligen inletts.

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.
 – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

I många år har det funnits önskemål om att bygga om stora salen i Rinkeby Folkets Hus. Meningen är att salen ska kunna användas för alla slags kulturella begivenheter.

 – Vi kommer att kunna streama filmer, opera och teater från hela världen. Scenen kan sänkas och höjas och alla i publiken kommer att se jättebra.

Publiken kommer att sitta på en läktare, stolar som kan flyttas fram och bort, i en så kallad gradäng.

 – Stolarna kan också tas bort helt och salen kan användas vid stora fester, som bröllop och annat, säger Jörgen Strandberg.

Dessutom kommer en balkong att byggas inne i salen, men de väntar fortfarande på bygglov. Foajén, utanför stora salen, kommer också att bli större för att kunna ta emot fler.

 – Så fort det är klart med bygglov kör de igång. Vi ska bli duktiga på kultursatsningar. Vi har ju Kulturförvaltningen härute och det är bra om vi kan börja samarbeta mer. Här kan föreställningar prövas innan de ska ut på turné.

2017 började planerna på ombyggnad ta fart, under 2018 bildades arbetsgrupper med Rinkeby Folkets Hus, Familjebostäder som äger fastigheten, Kulturförvaltningen och Boverket. Det dröjde länge innan arbetet satte fart, men nu tror Jörgen Strandberg att det kommer att gå fort.

 – Vi väntar på ett bygglov, men annars finns all kompetens och allt annat är klart. Vi måste inviga stora salen vid årsskiftet, det handlar om pengar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Siffror över antal döda i corona i Stockholm publiceras

Idag publicerades siffrorna över antal döda i corona i Stockholms län. För första gången redovisas också dödssiffrorna per stadsdel. Rinkeby-Kista är hårdast drabbat, följt av Sundbyberg och Spånga-Tensta. 

Smittspridningen ökar bland unga

Ny rapport visar att tonåringar är mer mottagliga för att bli smittade i covid-19 än yngre barn, och de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att smittspridningen är som störst bland unga mellan 20-29 år. Samtidigt verkar hemmafester bli allt vanligare och nästa vecka tillträder ett tillfälligt förbud mot servering av alkohol efter klockan 22.00.

Fler sommarjobb än före pandemin i Stockholm

Hittills är 8 096 feriejobb klara för 2021 i Stockholm stad. Det är fler jobb än vad som kunde erbjudas 2019, året innan pandemin. Detta speglas även i Järva där fler ungdomar kommer att få fler jobb än förväntat.

När Sara tog på sig slöja fick hon inte arbeta på vaktbolaget

När Sara valde att börja bära slöja fick hon inte längre arbeta som trygghetsvärd i tunnelbanan. En arbetsmiljöfråga, hävdar vaktbolaget Rapid där hon är anställd. – Det är löjligt. De låtsas att de bryr sig om mig, men de diskriminerar mig, säger Sara.