Nu har Rinkeby fått sin egen Wall of Fame. Där i tunnelbanan, på väg ut till torget, hänger fem stora personporträtt på lika många kända rinkebybor. Iman Elmi är en av dem.
– Det är en stor ära! Självklart att jag ställde upp, säger hon.

Iman Elmis porträtt hänger i mitten av dem fem porträtten. Hon har bott i byn sedan 1992 och är ett välkänt ansikte. Förutom att hon arbetar som socialpedagog på Familjehuset, så nattvandrar hon sedan många år med mammorna i byn, hon spelar basket två gånger i veckan med Shanta IF och hon sitter även med i kommittén som förbereder 50-årsfirandet i Rinkeby i höst.

– Det var Martina Söderman, som frågade om jag ville vara med på väggen och det ville jag. Det var också Martina som tog bilden

Idén att Rinkeby skulle ha en ankomsthall som liknade Arlandas kom från Mohamed Hagi Farah

Iman berättar att idén att Rinkeby skulle ha en ankomsthall som liknade Arlandas egentligen kom från Mohamed Hagi Farah.
– Ja, det var faktiskt han som föreslog det först. Han tyckte att vi skulle ha bilder hela vägen upp på väggen längs rulltrappan. Då skulle ingen missa porträtten. Mina barn, som tar trappan ut från tunnelbanan, de har inte sett mig än. 

Tillsammans med Iman Elmi finns porträtt på Ismahan Ayranci, konsumentvägledaren som fick Årets konsumentpris Blåslampan 2020. Bredvid henne hänger Esat Esen, fritidsledare på parkleken Rinken, uppväxt i Rinkeby och har arbetat där i över 20 år.

I mitten hänger Iman Elmis porträtt, bredvid henne Tomas Beer, lokalpolitikern och fritidsledaren som var en av dem som startade Rinkeby-festivalen en gång. Slutligen hänger porträttet av Alexandra Pascalidou, som inte längre bor i byn, men ändå kvalificerar sig som Rinkebys egen kändis.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Lämna ett svar
You May Also Like

Clowner utan gränser underhöll barnen i Rinkeby

På lördagen underhöll en grupp clowner från Clowner utan gränser barnen och föräldrarna som samlats i parkleken Rinken i Rinkeby. Tre tokiga clowner i overaller och hjälmar kämpade med hinkar, rep och rockringar, och spred skratt och glädje trots mulet och duggregn.

En nostalgiresa tillbaka till Rinkeby

Cengiz Tuncer från Rinkeby är med och driver Facebookgruppen ”Rinkeby under -70 och -80 talet”. För Nyhetsbyrån Järva visar han bilder från en svunnen tid och berättar om livet som ung i Rinkeby under 1970- och 1980-talet.

Misshandel inne på Blå Huset i Tensta i lördags

En man misshandlades av en grupp maskerade unga män inne på Blå Huset i Tensta i lördags. Ambulans tillkallades och den misshandlade mannen fördes till sjukhus.

1000 unga ska sommarjobba på Fryshuset

Många arbetstillfällen har försvunnit på grund av corona, men det blir fler sommarjobb än befarat för stadens ungdomar. På Fryshuset kommer 1000 unga få arbete inom vitt skilda områden som projektledning, entreprenörskap, första hjälpen och odling.