två spelare i kamp om bollen.

Som Uniteds A-lag tog ännu en trepoängare när man besegrade Älta IF på hemmaplan under fredagskvällen. Matchen slutade till sist med en 2-0, det blev seger efter en riktigt jämn match.

Första halvlek slutade mållöst. Ddet verkligen var en jämn match med målchanser från båda lagen. Det var ett ställningskrig där alla visste att första målet kunde bli otroligt viktigt att få in.

I andra halvlek hade Som United en spelplan, hur de skulle få hål på Älta som spelade riktigt bra. Spelet hade samma frenesi i andra halvlek då bägge lagen försökte få kontroll över matchbilden.

Men matchbilden ändrades inte förrän fyra byten gjordes under andra halvlek. Som United fick in utvilade spelare som hade ny energi att ge. Med pigga fen satte Som United den så viktiga första bollen i minut 80. Målet gjordes av Mohamed Maxmud som kommit in i början av andra halvlek. Han assisterades av lagets hårt jobbande lagkapten Abdiqafar Isse. 1-0 var ett faktum.

Målet blev förlösande och Som United fick Älta i gungning

Målet blev förlösande och Som United fick Älta i gungning, samtidigt som de måste framåt för att jaga en poäng. I minut 88 fick Som United chans att stänga matchen genom nya Said Dalel som kom in i minut 75. Said som är ny i laget spelades fram av Yassir Daud och här stängde Som United matchen med bara några minuter kvar att spela.

– Detta var än så länge seriens tuffaste match, där alla i hela laget gjorde en fantastisk arbetsinsats. Vi visade med ett hårt arbete att det finns en otrolig kraft, även bland spelarna på bänken, som hoppar in och gör jobbet när de väl kommer in på planen, säger Mohamed Sheikhdon.

– Vårt försvarsspel visar prov på disciplin där vi två matcher i rad vunnit utan att släppa in något mål. I denna match visade också alla att vi är att räkna med i årets korta serie. Kan vi fortsätta göra jobbet på träningar och matcher så kan detta räcka långt. Det gäller dock att inte ta några genvägar.

Nu har Som United spelat tre seriematcher och vunnit alla tre. I de två senaste matcher har de noll insläppta mål, vilket gör att det ser onekligen bra ut i tabellen. Laget har nu full pott med 9 poäng och fina 12-3 i målskillnad. Detta är en andra plats just nu. Där Boo FF leder med samma poäng men med 14-3 i målskillnad.

Nästa match är på fredag 27.8, då möter Som United Järla IF på bortaplan, klockan 20.00.

Referat: Som United
fotbollsmatch
Kamp på fotbollsplanen, Som United mötte Älta IF.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hård träning bakom medaljerna

Flera ungdomar från Järva sprang 10-kilometersloppet på Kungsholmen i lördags. Inför loppet var det tio veckors förberedelser med träningar och workshop anordnade av Löparakademin.

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Rinkeby Run tränar säkert

Ungdomarna i Rinkeby Run vill inte sluta träna tillsammans som många andra av Järvas klubbar har gjort. Istället visar de att det går att träna smittsäkert utomhus med stort avstånd.

Fin fotboll när veteranerna spelade Somali Old Boys Cup

Somali Old Boys Cup 2020 arrangerades i Stockholm och blev lyckad och en väl genomförd turnering av de nystartade föreningen Barmudo FC.