Det blev grill, sol och capoeira under Healthy Womens första tjejkväll i Akalla by. Under hela sommaren fortsätter de med regelbundna träningspass utomhus på flera håll i Järva.
– På grund av covid-19 är vi utomhus, i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Susan Dahlbeck från Healthy Women.

Tjejeventet var den första utomhus, som start på sommaren och de kommer att fortsätta löpande under hela sommaren. Där får alla oavsett val av träningsform möjlighet att träffa varandra och byta erfarenheter. Mira, Susmita, Narges och Esin är ambassadörer för Healthy Women och planerade allt. De höll i en trekamp för att förstärka sammanhållningen i nätverket. 
Healthy Women är ett nätverk för unga kvinnor i Järva som går under föreningen Kista SC.
– Vi bedriver fysisk aktivitet för en förbättrad fysisk hälsa och psykisk hälsa. I och med att vi är ett nätverk stärker vi varandra i självförtroende, självkänsla och jobbar med ett positivt grupptryck, säger Susan Dahlbeck.

Alla var glada att få glömma coronaviruset en stund

Lidiana Barros från Kista var instruktör för capoeira under kvällen, men är även lärare för Akanni CCD capoeira, cirkus och dansförening. Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik, sång, dans och filosofi som utvecklades av afrikanska slavar i Brasilien.
 – Jag har studerat fyra år på Universitet i Brasilien med inriktning akrobatik och cirkus, men har tränat och dansat i hela mitt liv.

Kvällen var verkligen lyckad och alla var nöjda, både med träningen och med maten som bjöds.
– Jag tror, att alla var glada att få glömma coronaviruset en stund, och det tycker jag är bra, säger Lidiana Barros.

 – Stämningen i Akalla by var jättehärlig, mycket positiv energi och kärlek som spreds. Mycket skratt och en stärkt gemenskap, säger Susan Dahlbeck.

Krista Sirviö

Healthy Womens sommarschema, till och med vecka 34:

AKALLA/KISTA

Styrketräning varje måndag med Susan Dahlbeck och Diddi Wallin, klockan 18.00-19.00. Adress: Ärvinge utegym i Kista.
Dans varje onsdag med Lidiana Barros klockan 18.00-19.00. Adress: Ärvinge utegym i Kista.
Styrketräning varje torsdag med Susan Dahlbeck och Diddi Wallin klockan 18.00-19.00. Adress: Akalla gårds utegym.

TENSTA:

Dans varje måndag med Lidiana Barros klockan 18.00-19.00. Adress: Nydalsparken i Tensta.
Styrketräning varje tisdag med Susan Dahlbeck och Albana makolli klockan 18.00-19.00. Adress: Nydalsparken i Tensta.
Styrketräning varje söndag med Susan Dahlbeck och Diddi Wallin klockan 16.00-17.00. Adress: Nydalsparken i Tensta.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi tillhör urbefolkningen i Rinkeby”

De tre föreningarna; grekiska, turkiska och eritreanska, som har sina lokaler i Rinkeby centrum har haft svårt att klara ekonomin under pandemin. De har varit tvungna att hålla stängt och verksamheter som annars betalar lokalhyran har inte kunnat genomföras. – Från staden har vi inte fått en enda krona i stöd, säger Svensk-Grekiska Föreningens ordförande Nikolaidis Moissis.

Akropolis IF klara för Superettan!

Grattis Akropolis! Den historiska fotbollsklubben från Järva är klar för Superettan.

Personligt rekord för Johanna på 5000 meter

Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

Dagkollo på Eggeby gård i sommar

ratis dagkollo på Eggeby gård, som anordnas av BK Bussenhus tillsammans med Rädda Barnen Västerort och Järva Folkets Park, är nu inne på tredje veckan. Både sommarjobbare och ansvariga ledare har haft hand om barn från åldern 7-12 år. – Det var tufft första dagen med barnen, men nu har man blivit deras favoritperson, säger Mona Egeih från Tensta, som är en av sommarjobbarna.