Fyra händer med varsin medalj.

Rinkeby Run ställde upp med fyra löpare i Stockholms-mästerskapen i terränglöpning. I fjol var en fjärde plats bästa placering. I år blev det tre guld och ett silver.  

Johanna Granhällen tog silvret i flickor 19 år. Jonis Serry tog guld i pojkar 17 år och bland 60-åringarna vann både Tsehay Ghebreseilassie och Mårten Westberg (undertecknad).

För Tsehay var det första loppet utanför Järva, och det var första gången hon blev kallad till en prispall.  

– Vad!? Ska jag? Sa hon när speakern kallade henne till prisutdelningen.  Publiken log uppskattande åt att det tog prisutdelarna tid att få Tsehay högst  upp på prispallen. 

Här tävlar hon i sin egen åldersklass

Som 60-årig nybörjare, med ett ben som är kortare än det andra, hade Tsehay uppenbarligen inte insett att hon skulle kunna vinna medaljer. I Tensta Rinkeby Grass Run är hon tio minuter efter de snabbaste kvinnorna, men här tävlar hon i sin egen åldersklass. 

Jonis Serry såg däremot ut att vara född högst upp på prispallen, och Mårten Westberg passade på att sjunga country-låten ”Home again, I wish I never left, I’m home again…”

Mårten Westberg, Rinkeby Run
De fyra löparna från Rinkeby Run som vunnit.
Tre guld och ett silver tog löparna från Rinkeby Run i Stockholms mästerskap i terränglöpning 2021.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Basketsstjärnan kom till Tensta för att träna med ungdomarna

Unga basketspelare i Tensta fick i helgen besök av proffsspelaren Mike Moore som tog kontakt med föreningen Vision Generation Basket för att träffa ungdomar från orten och ge något tillbaka.

Hård träning bakom medaljerna

Flera ungdomar från Järva sprang 10-kilometersloppet på Kungsholmen i lördags. Inför loppet var det tio veckors förberedelser med träningar och workshop anordnade av Löparakademin.

Som United FF säkrade kontraktet

I sista matchen för säsongen, en säsong som präglats av covid-19, kunde Som United FF säkra en plats i Division 4. De besegrade Erikslunds KF med 4-1 på hemmaplan.

Avbytarbänken #089 Rädda fotbollen

Avbytarbänken diskuterar denna gång de märkliga beslut som präglat hela helgens matcher. Den märkliga hands-regeln som förstör fotbollen. De tar upp Luis Suarez debut och 17-åriga Ansu Fatis sjuka siffror. Dessutom avhandlas coronadrabbade Genoa.