Fyra händer med varsin medalj.

Rinkeby Run ställde upp med fyra löpare i Stockholms-mästerskapen i terränglöpning. I fjol var en fjärde plats bästa placering. I år blev det tre guld och ett silver.  

Johanna Granhällen tog silvret i flickor 19 år. Jonis Serry tog guld i pojkar 17 år och bland 60-åringarna vann både Tsehay Ghebreseilassie och Mårten Westberg (undertecknad).

För Tsehay var det första loppet utanför Järva, och det var första gången hon blev kallad till en prispall.  

– Vad!? Ska jag? Sa hon när speakern kallade henne till prisutdelningen.  Publiken log uppskattande åt att det tog prisutdelarna tid att få Tsehay högst  upp på prispallen. 

Här tävlar hon i sin egen åldersklass

Som 60-årig nybörjare, med ett ben som är kortare än det andra, hade Tsehay uppenbarligen inte insett att hon skulle kunna vinna medaljer. I Tensta Rinkeby Grass Run är hon tio minuter efter de snabbaste kvinnorna, men här tävlar hon i sin egen åldersklass. 

Jonis Serry såg däremot ut att vara född högst upp på prispallen, och Mårten Westberg passade på att sjunga country-låten ”Home again, I wish I never left, I’m home again…”

Mårten Westberg, Rinkeby Run
De fyra löparna från Rinkeby Run som vunnit.
Tre guld och ett silver tog löparna från Rinkeby Run i Stockholms mästerskap i terränglöpning 2021.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #112 – Alla vägar bär inte till Rom

Avbytarbänken snackar Mason Mount-siffror. Karim Benzema snart historisk. Navas tavla eller försvarsmiss? Snackas det för lite om Marquinhos? Barcelonas chockförlust. De avslutar med att ge er alla förutsättningar om hur avslutningen i La Liga och Serie A kommer att se ut.

En onödigt spännande match

Nackdelen med att vara ett etablerat topplag i division ett är att de andra lagen skärper sig när de ska möta Akropol.  Det hände i söndags. 

Akropol vann sista matchen före slutspelet

Akropols herrar avslutade säsongen med en enpoängsvinst hemma mot Uppsala. Det var den sista matchen före semifinalen nu på lördag. 

Avbytarbänken om säsongen, del 1: Premier League

Avbytarbänken stänger ner och summerar den engelska ligan. Vilka har varit säsongens bästa respektive sämsta lag? Är det givet att Klopp är den ligans bästa tränare? Årets överraskning? Största besvikelsen? Ja, de går igenom hela Premier League 19/20 och lite mer.