Lokala frågor stod i fokus när Kulturhuset Stadsteatern bjöd in till forum och debatt i Blå Huset i Tensta. Journalisten Amie Bramme Sey ledde diskussionen under turnén i Västerort.

Mest handlade diskussionen om tryggheten och hur gängkriminaliteten ska bekämpas och förebyggas. Debatten var välbesökt, många kom dit direkt efter jobbet. Med på scenen var ordföranden i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, Ole-Jörgen Persson, M, lokale politikern Mohamed Nuur, S,  Fariha Idle social entreprenör från Tensta, kriminologen Camilla Salazar och Martin Marmgren från polisen.

Debatten pågick under drygt en timme. En åhörare ville veta vilka andra konkreta åtgärder, än fler poliser, som planeras. 

– Vi behöver fler poliser så att polisen kan göra sitt jobb. Men det behövs också andra och tidiga insatser, sade Martin Marmgren, polis och samhällsdebattör.

Ole-Jörgen Persson betonade att alla aktörer i samhället har ett gemensamt ansvar för att komma till rätta med problemen.

 – Man får ofta höra att man bör öka tryggheten, men samtidigt finns inte fungerande skolor, inget arbete, ingen trygg uppväxt. Det är detta som saknas i området och ingen politiker vill ta ansvar för det, sade en åhörare i publiken.

Fariah Idle menade att medias beskrivning av orten inte stämmer.
 – Tensta är ett lugnt hem för oss som bor här. 

Mohamed Nuur höll med henne:
 – Tensta är ett kärleksfullt område, trots allt. Men samhället har missat att satsa på förskolan. Det är där som barnen lär sig de sociala koderna, där får de lärdomar som följer dem hela livet.

Fatuma Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Banjul FC på frammarsch

I lördags spelade Banjul FC hemmamatch mot Hässelby SK FF. Banjul vann matchen enkelt med övertygande 5-1. Matchen lockade stor publik.

Grilla mot marknadshyra vid Husby gård idag 13-16

Protester över hela landet har pågått den här veckan, som svar på att regeringen presenterar utredningen för fri hyressättning i nyproduktion. Idag anordnas ett möte vid Husby gård för att grilla mot marknadshyror.

Ingen vill ombilda i Järva

Det blir inga ombildningar till bostadsrätter i Järva. Det står klart efter att tiden för att skicka in intresseanmälan för ombildning gick ut den sista december 2019. Företrädare för de kommunala bostadsbolagen bekräftar att de inte har fått in några intresseanmälningar från boende i Järvaområdet. 

Plaskdammen i Nydalsparken utan vatten även i sommar

Plaskdammen i Nydalsparken hade inget vatten hela förra sommaren, den hetaste sommaren i mannaminne. Ett helt år har gått, men ingenting har hänt. Plaskdammen är utan vatten även i sommar.